Metro-portal.hr

objavljeno 06.03.2009. 13:51:34
EP ATLETIKA

Grabušić najbrži i uz veliku pogrešku

Mladi hrvatski atletičar plasirao se u drugi krug discipline 60 metara s preponama istrčavši rezultat 7.81.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Paun Paunović, CROPIX)

Trener najboljeg hrvatskog preponaša Jurice Grabušića, Žarko Martinek bio je zadovoljan Grabušićevom kvalifikacijskom utrkom na 60 metara s preponama na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u Torinu.

"Bila je to najbolja utrka Jurice istrčana prijepodne. Da nije načinio veliku pogrešku na posljednjoj preponi, rezultat bi bio mnogo bolji. Ukoliko poslijepodne ponovi ovakav nastup, ali bez pogreške, uvjeren sam da može poboljšati svoj hrvatski rekord," rekao je Martinek, koji je izrazio zadovoljstvo uvjetima smještaja i natjecanja na Europskom prvenstvu.

Jurica Grabušić plasirao se u drugi krug discipline 60 metara s preponama istrčavši rezultat 7.81. Bilo je to četvrto vrijeme u njegovoj skupini, te ukupno 15. od 16 atletičara koliko ih nastavlja natjecanje. Mladi atletičar zagrebačke Mladosti trčao je tri stotinke sekunde slabije od svog osobnog, ujedno i hrvatskog rekorda (7.78).

Grabušić je jedini naš atletičar koji će danas nastupiti na EP u Torinu, a sutra u 9,35 u kvalifikacijama skoka u vis nastupa Blanka Vlašić, dok će Nedžad Mulabegović u 11.30 pokušati u kvalifikacijama bacanja kugle izboriti nedjeljno finale. (hina/metro-portal)

06.03.2009. 13:51:34
http://metro-portal.hr/grabusic-najbrzi-i-uz-veliku-pogresku/15499/