Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2010. 14:52:39
KOSOR SINDIKATIMA

Gospodarski oporavak Hrvatske ne može se riješiti na ulici

Predsjednica Vlade pozvala je sindikate da se vrate u to vijeće kako bi zajedno sa Vladom i HUP-om doprinijeli gospodarskom oporavku Hrvatske

(Goran Mehkek/Cropix)
"Kad se govori o gospodarskom oporavku Republike Hrvatske ništa se neće i ne može rješiti na ulici. Sve se može i hoće riješiti zajedničkim razgovorom te potporom programu gospodarskog oporavka i provedbom svih mjera tog programa", istaknula je premijerka Kosor.

Kazala je da Vlada ima dobrih prijedloga za unaprijeđenje socijalnog dijaloga sa sindikatima.

U izjavi novinarima premijerka Kosor je, ponavljajući poziv sindikalnim središnjicama da se vrate u GSV, istaknula kako su ona i Vlada spremni na dijalog sa sindikatima i za sklapanje sporazuma o socijalnom partnerstvu u vrijeme gospodarske krize koji je ponuđen prije gotovo dvije godine, ali ga, kako je rekla, sindikati na žalost tada nisu prihvatili.

"Nije kasno ni sada potpisati sporazum te pozivam sindikate da daju svoje prijedloge što bi oni htjeli unijeti u taj sporazum, dakle koje mjere predlažu", kazala je Kosor.

Na upit može li Vlada 'malo popustiti' u dijelu koji se odnosi na kolektivne ugovore, premijerka je naglasila kako je važno promišljati da svim korisnicima državnog proračuna plaće stižu na vrijeme te da umirovljenici na vrijeme prime mirovine.

Istaknula je kako Vlada smatra da je to cilj koji treba braniti kako se "ne bi došlo u poziciju da nema za plaće, jer onda neće biti ni za koga". (hina/metro-portal)

21.05.2010. 14:52:39
http://metro-portal.hr/gospodarski-oporavak-hrvatske-ne-moze-se-rijesiti-na-ulici/40584/