Metro-portal.hr

objavljeno 29.11.2010. 11:52:42
SNIJEG I KIŠA

Gospić: Olujno nevrijeme poplavilo kuće i ustanove

U manje od tri sata palo je 120 litara kiše po metru četvornom pa je voda ušla u podrume policije, bolnice i drugih zgrada

Gospić: Olujno nevrijeme poplavilo kuće i ustanove
Gospić: Olujno nevrijeme poplavilo kuće i ustanove (Jure Mišković/Cropix)

Gradske službe u Gospiću, timovi Javno-komunalnog poduzeća ''Usluge" i Javna vatrogasna postrojba tijekom protekle noći neprekidno su ispumpavale vodu iz podruma i nižih dijelova kuća i ustanova koje su poplavljene u nedjeljnom olujnom nevremenu koje je zahvatilo Gospić i okolicu.

"Tijekom noći pročišćeni su šahtovi, i stanje se postupno sanira. Cijelu noć je organiziran rad timova komunalaca i vatrogasaca na terenu pa je jutros stanje gotovo sanirano. Jak vjetar polomio je tende na dva ugostiteljska objekta a jedna je osoba teže ozlijeđena", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivana Biljana.

Za manje od tri sata palo je 120 litara kiše po metru četvornom i sustav odvodnje nije mogao primiti obilnu količinu oborina pa je voda ušla u podrume i prizemlja nove zgrade ''Croacia osiguranja" u parku Kolakovac, Zavoda za zapošljavanje, Policijske uprave, Opće bolnice te još nekih objekata.

U Državnu službu zaštite i spašavanja 112 u Gospiću dojavljeno je plavljanje više obiteljskih kuća i gospodarskih objekata. (hina/metro-portal)

29.11.2010. 11:52:42
http://metro-portal.hr/gospic-olujno-nevrijeme-poplavilo-kuce-i-ustanove/51919/