Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2010. 17:15:00
HAK

Gorski kotar i Lika pod snijegom, u Primorju jaka bura

Zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti na autocesti A 6 na dionici Bosiljevo-Kikovica i cestama u Gorskom kotaru i Lici pa sva vozila moraju koristiti zimsku opremu

Snijeg u Gorskom kotaru
Snijeg u Gorskom kotaru (Željko Šop/CROPIX)

Zbog jake bure na dionici Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom ( I. i II. skupinu vozila), a od Senja do Svete Marije Magdalene samo za I. skupinu (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog snijega su proglašeni zimski uvjeti na autocesti A 6 na dionici Bosiljevo-Kikovica i cestama u Gorskom kotaru i Lici pa sva vozila moraju koristiti zimsku opremu, a za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen. Zimski su uvjeti proglašeni i na području Buzeta u Istri. Magla dodatno otežava vožnju na cestama u većem dijelu unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji i Istri. Zbog loših vremenskih prilika i najavljenog daljnjeg pogoršanja, HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme. (hina/metro-portal)

28.11.2010. 17:15:00
http://metro-portal.hr/gorski-kotar-i-lika-pod-snijegom-u-primorju-jaka-bura/51892/