Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2009. 19:54:00
kraj radova

Gornji grad dobio vodu

Slučajno probijanje cjevovoda poplavilo je Zeleni val, a nekoliko kućanstva ostalo je bez vode

(Davor Pongračić/Cropix)
Poslijepodne oko 17,30 dovršena je sanacija magistralne cijevi vodovoda, koja je pukla jutros kod Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, a do 19 sati sva će kućanstva imati vodu, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Magistralna cijev vodovoda, promjera 700 mm, ispred zagrebačkog HNK-a puknula je jutros oko 9 sati, a uzrok puknuća su građevinski radovi. Na teren su izašle tri ekipe koje su tijekom dana obavile sanaciju.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba prijepodne je izvijestila kako je na istočnoj strani Trga maršala Tita, kod zgrade HNK-a, jutros oko 9 sati počela istjecati voda nakon što su radnici probili vodovodnu cijev ispitujući teren za podzemne garaže. Bez opskrbe vodom zbog toga su ostala kućanstva Gornjeg Prekrižja, Jurjevske i Šestinskog vrha.

Iz Zagrebačkog holdinga-Podružnice Vodoopskrba i odvodnja priopćeno je kako je istjecanje vode posljedica slučajnog probijanja magistralnog cjevovoda prilikom izvođenja pokusnih bušenja te da o pojedinostima tih radova Podružnica Vodoopskrba i odvodnja nema informacija. (hina/metro-portal)

19.10.2009. 19:54:00
http://metro-portal.hr/gornji-grad-dobio-vodu/24587/