Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2010. 19:20:00
DILEME

Googleov Street View malo će pričekati u Njemačkoj

Njemačka i Švicarska su se žestoko obrušile na projekt "pogleda iz ulične perspektive", tvrdeći da prije svega služi provalnicima jer imaju lijep pogled u kuće i stanove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Vlada u Berlinu prihvatila je Googleovo obećanje a da će u Njemačkoj odgoditi početak primjene servisa Street Viewa - panoramskih snimaka s ulica svjetskih gradova - zbog problema vezanih uz narušavanje privatnosti, javlja u petak dpa.

Njemačka i Švicarska su se žestoko obrušile na projekt "pogleda iz ulične perspektive", tvrdeći da prije svega služi provalnicima jer imaju lijep pogled u kuće i stanove.

Street View nudi slike kuća i zgrada iz gradova u 24 zemlje svijeta i dopuna su Googleovim zemljovidima. Google koristi digitalne kamere na krovovima svojih automobila ili tricikala kako bi snimio ulice.

Ministrica za pitanja potrošača Ilse Aigner je kazala da Google neće početi objavljivati slike s njemačkih ulica sve dok se ne obradi i posljednji zahtjev za izuzećem pojedinih kuća ili zgrada iz prikaza. Google Street View uskoro dolazi i u Hrvatsku. (hina/metro-portal)

30.04.2010. 19:20:00
http://metro-portal.hr/googleov-street-view-malo-ce-pricekati-u-njemackoj/39038/