Metro-portal.hr

objavljeno 16.04.2010. 11:41:38
RAST PRIHODA

Google zarađuje sve više i više

Prihodi ostvareni izvan Sjedinjenih Država predstavljaju 53 posto ukupnih prihoda kompanije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Google)

Američki softverski div Google u prvom je tromjesečju ostvario veće prihode i dobit budući da je nastavio profitirati od oporavka svjetskog gospodarstva.

Moćna kompanija iz Silicijske doline, koja se snažno širi na mobilni Internet, konkurirajući Appleu, priopćila je da su joj prihodi u tom tromjesečju iznosili 6,77 milijardi dolara, što je 23 posto više u odnosu na godinu ranije. Neto operativna dobit iznosila je 1,96 milijardi dolara, u usporedbi s 1,42 milijarde u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi ostvareni izvan Sjedinjenih Država dosegnuli su 3,58 milijardi dolara i predstavljali su 53 posto ukupnih prihoda kompanije.

"Google je ostvario vrlo dobre rezultate u prvom tromjesečju, uz 23-postotni rast prihoda na godišnjoj razini zahvaljujući rastu u cijelom svijetu", kazao je Patrick Pichette, financijski direktor Googlea.

"U predstojećem razdoblju nastavit ćemo ulagati u inovacije kako bismo potaknuli daljnji rast u temeljnim i novim poslovima i pomogli izgraditi budućnost otvorenog interneta".(hina/metro-portal)

16.04.2010. 11:41:38
http://metro-portal.hr/google-zaradjuje-sve-vise-i-vise/37986/