Metro-portal.hr

objavljeno 29.09.2009. 20:00:52
Komunikacija na dlanu

Google Wave sutra kreće u testiranje

POGLEDAJTE VIDEO - Proizvod koji će navodno napraviti revoluciju u online komunikaciji u srijedu će biti pušten na probno testiranje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Google)
Web aplikacija kombinira elemente e-maila, chata, Wikipedije, bloga i stranica za razmjenu fotografija kako bi se stvorio novi oblik internet komunikacije pod imenom ˝wave˝. Google je aplikaciju Wave već demonstrirao u svibnju, na konferenciji informatičke tehnologije i softvera u San Franciscu. Zatvorena grupa od 100.000 beta korisnika testirat će aplikaciju kako bi pomogli Googleu da ukloni bugove prije nego što konačna verzija bude puštena u prodaju, krajem ove godine.

Aplikaciju su stvorili Jens i Lars Rasmussen, braća Australci koji su razvili i Google Maps. Nadaju se kako će Google Wave zamijeniti e-mail te način na koji ljudi komuniciraju preko interneta. Wave će biti nešto novo, sustav komunikacije dizajniran za današnji brzi način komuniciranja koji podržava istovremeno obavljanje više radnji, tvrde njegovi tvorci.

Kritike su za sada pozitivne, a aplikaciju opisuju kao vrlo ambicioznu te kao novu komunikacijsku platformu za novi Web. ˝Wave nudi vrlo jednostavan i brz način internet komunikacije koji će e-mail i chatove učiniti dosadnima˝ navodi se na poznatom blogu TechCrunch.

29.09.2009. 20:00:52
http://metro-portal.hr/google-wave-sutra-krece-u-testiranje/23181/