Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2009. 13:21:52
bitka za vrh

Google Wave - novi servis kombinira najbolje od Facebooka, Twittera i Gmaila

Google na konferenciji prestavio e-mail servis budućnosti

Google je na konferenciji Google I/O u San Franciscu predstavio e-mail servis budućnosti - Google Wave. Servis je još uvijek u razvojnoj fazi i ne zna se kad točno će biti pokrenut, a Googleovci kažu da će to biti ove godine.

Najnoviji mashup trebao bi biti neka vrsta kombinacije chata i e-maila sa slikama, videom i raznim feedovima s weba koje bi mogli u realnom vremenu razmjenjivati korisnici.

Wave je čedo dvojca koji stoji iza Google Mapsa, Larsa i Jensa Rasmussena koji svoj novi uradak opisuju kao nešto što se sastoji od jednakih udjela razgovora i dokumenata. Kada nekog uključite u komunikaciju, moći će slati poruke, ubacivati svoje elemente i komentirati pojedine elemente razgovora.

Prema tvorcima servisa, na ovaj bi se način trebalo omogućiti najkvalitetniju moguću komunikaciju u zajedničkim projektima koji su dislocirani na raznim stranama svijeta.

Google, naravno, predstavlja projekt kao najbolju stvar poslije samog Googlea, a već iz predstavljene demo verzije jasno je da je inspiracija pronađena u Gmailu, Twitteru i Facebooku, no ipak ćemo se morati strpiti do kraja godine kako bi koristili ovaj novi gadget.

.
29.05.2009. 13:21:52
http://metro-portal.hr/google-wave-novi-servis-kombinira-najbolje-od-facebooka-twittera-i-gmaila/18379/