Metro-portal.hr

objavljeno 01.07.2011. 10:22:00
GOOGLE+

Google onemogućio nove prijave u svoju društvenu mrežu Google+

Zbog silne je navale tvrtka bila prisiljena onemogućiti nove korisnike da se prijavljuju samo 6 sati nakon što je otvoren Google+

Fotografija vijesti

Google je zbog iznimnog interesa i navale znatiželjnika bio prisiljen zatvoriti mogućnost prijave novim korisnicima na svoju društvenu mrežu Google+ samo 6 sati nakon što je otvorena.

Internetski div pozvao je tisuće ljudi da testiraju Google+, ali su ubrzo po otvorenju shvatili da će broj zainteresiranih biti puno veći no što su se nadali.

„Ovako nečemu se uopće nismo nadali. Broj zahtjeva za prijavom nadmašio je i naša najluđa očekivanja. Moramo ovo odraditi jako oprezno i na kontrolirani način" rekao je Vic Gundotra iz Google-a. Nije precizirao kada će Google opet otvoriti mogućnost novim korisnicima za prijavu na servis.

Nova društvena mreža slična je Facebooku te omogućava ljudima da stavljaju slike i povezuju se s prijateljima, a pored toga omogućuje korisnicima da sa jednog mjesta upravljaju i drugim Googleovim uslugama poput tražilice i Gmail-a.

Glavna novotarija Googla+ jest ta da se korisnici povezuju i grupiraju u „krugove", umjesto da samo imaju veliki broj prijatelja kao na Facebooku.

Nakon što su im neslavno propali projekti Google Wave i Google Buzz, koje su bile svojevrsne loše kopije Facebooka i Twittera, kompanije je odlučila da ih neće spašavati već se fokusirala na izradu potpuno nove ideje.

Ukupno gledano, Google ima najposjećenije stranice na svijetu, sa preko milijardu jedinstvenih korisnika samo u svibnju. Ono što Google želi promijeniti jest činjenica da prosječni američki korisnik provede na Facebooku 375 minuta mjesečno, dok je to samo 231 minuta na Googleu. U kompaniji se nadaju da bi im upravo ovaj novi servis mogao pomoći da promjene taj trend.

01.07.2011. 10:22:00
http://metro-portal.hr/google-onemogucio-nove-prijave-u-svoju-drustvenu-mrezu-google/60813/