Metro-portal.hr

objavljeno 22.10.2019. 12:01:00
NOVOSTI

Google Maps uveo nove značajke

Google je pored prijave različitih vrsta zastoja uveo i četiri nove vrste incidenata - radove na cesti, zatvorene staze, vozila s kvarom i predmete na cesti (poput odrona kamenja)

Prijavite radar :)
Prijavite radar :) (Arhiva)

Google Maps potrudio se uvesti nove značajke od kojih se jedna sigurno neće svidjeti policiji u zasjedama....

Dakle, tu je sada značajka prijave zastoja ili gužve na prometnicama. Za početak, imate mogućnost prijave sudara, policijskih radara i usporenog prometa. Ova značajka je bila dugo vremena prisutna na Androidu, a sada je napokon stigla i na iOS.

Google je pored prijave različitih vrsta zastoja uveo i četiri nove vrste incidenata - radove na cesti, zatvorene staze, vozila s kvarom i predmete na cesti (poput odrona kamenja). Sve ove značajke uvelike će pomoći pri planiranju putovanja i smanjivanju potencijalnih frustracija zbog neočekivanog kašnjenja.

Nova značajka Googlea koja može proaktivnije navoditi korisnika napravljena je kako bi pomogla osobama sa slabim vidom. Primjerice, ako se korisnik približava velikom križanju, program će ga upozoriti da uspori i pristupi pažljivije. Nadalje, svaki put kada slučajno promaši rutu, program ga podsjeti da je to napravio te mu slaže alternativ

22.10.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/google-maps-uveo-nove-znacajke/121449/