Metro-portal.hr

objavljeno 14.01.2020. 13:31:00
COOL

Goodyear Ventures predstavljen na CES-u

Goodyear na sajmu CES predstavio 100-milijunski investicijski fond i cjelovitu platformu za održavanje voznih parkova

Goodyear Ventures ima 100 milijuna dolara kapitala
Goodyear Ventures ima 100 milijuna dolara kapitala (Goodyear)

Goodyear je na sajmu elektronike CES 2020, koji je protekli tjedan održan u Las Vegasu, najavio osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures.

Njime će se tvrtka još izrazitije usmjeriti u traženje tehnoloških rješenja koja će odgovarati na brojne izazove mobilnosti u budućnosti. Već su ove godine na sajmu predstavili cjelovitu platformu za održavanje vozila AndGo, koja kombiniranjem inteligentnih guma, prognostičke analitike i pouzdane servisne mreže omogućuje neposredno praćenje stanja voznih parkova te time i njihovo pravodobno održavanje.

Zagreb, 14. siječnja 2020. - Goodyear će s novim kapitalnim fondom Goodyear Ventures, koji je premijerno predstavljen na tehnološkom sajmu CES 2020 u Las Vegasu, 100 milijuna dolara namijeniti daljnjim investicijama u tehnološko rješavanje mobilnosti. Pritom će se usredotočiti osobito na suradnju sa startup tvrtkama s kojima dijeli viziju održivih, sigurnih i novih iskustava u mobilnosti. Goodyearovi napori bit će usmjereni u više tematskih sklopova, kao što su električne i autonomne tehnologije, rješenja za povezanu mobilnost, nova generacija javnih prijevoza, infrastruktura budućnosti te nove tehnologije i materijali za proizvodnju guma.

Već su ove godine u skladu s time na sajmu predstavili i svoju inovativnu platformu AndGo, koja voznim parkovima osigurava stalnu spremnost na rad. Vozila uključena u uslugu sudjelovat će naime u rutinskim pregledima i pratit će im se stanje guma uz pomoć inteligentnih senzora. Uz vremensko planiranje upravitelji voznih parkova moći će brzo i jednostavno aktivirati široku servisnu mrežu, čime će vozila bez duljih prekida ostati u voznom stanju.

Platforma AndGo privodi kraju nagađanja o tome kada održavati vozne parkove, a upraviteljima pruža mogućnost potpune usredotočenosti na udovoljavanje željama svojih korisnika. Inovativna usluga nudi odgovor na brojne izazove mobilnosti ubuduće, kao što su na primjer povećana potreba za javnim prijevozima i uslugom dijeljenih prijevoza te održavanje autonomnih vozila koja su trenutačno u razvoju. Platforma AndGo za sada je dostupna na nekim američkim tržištima, a sredinom 2020. upotreba platforme raširit će se i u druge države. 

14.01.2020. 13:31:00
http://metro-portal.hr/goodyear-ventures-predstavljen-na-ces-u/123116/