Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2019. 12:01:00
COOL

Goodyear testiranje guma seli u - svemir

Znanstvenici će u okolini mikrogravitacije naime proučavati stvaranje čestica silike te time istražiti utjecaj upotrebe jedinstvenih oblika silike na povećanje izdržljivosti guma

Vrlo zanimljiva ideja...
Vrlo zanimljiva ideja... (Arhiva)

Goodyear će na Međunarodnoj svemirskoj postaji u sklopu projekta američkoga nacionalnog laboratorija testirati materijal koji se upotrebljava pri izradi guma. Stečeno znanje Goodyearovim znanstvenicima i inženjerima donijet će dodatne spoznaje za daljnji razvoj i povećanje izdržljivosti guma za osobna vozila.

Tvrtka Goodyear Tire & Rubber Company najavljuje povratak u svemir, gdje će u američkom nacionalnom laboratoriju koji djeluje na Međunarodnoj svemirskoj postaji (International Space Station, ISS) testirati sastavne dijelove svojih guma.

Znanstvenici će u okolini mikrogravitacije naime proučavati stvaranje čestica silike te time istražiti utjecaj upotrebe jedinstvenih oblika silike na povećanje izdržljivosti guma.

Goodyearova oprema za eksperiment otputovat će prema Međunarodnoj svemirskoj postaji najvjerojatnije 21. srpnja na svemirskoj letjelici SpaceX CRS-18. Astronauti će u svemiru provesti testiranje sa silikom istodobno s Goodyearovim znanstvenicima u njihovim internim laboratorijima, a rezultati će biti poznati nakon povratka i tada će inženjeri usporediti ishode obaju testiranja.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

20.07.2019. 12:01:00
http://metro-portal.hr/goodyear-testiranje-guma-seli-u-svemir/119640/