Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2010. 10:50:00
TEŠKA NOĆ ZA VRATARE

Golijada u NHL-u: Tampa Bay i Philadelphia zabili 15 komada

Posebno impresivna je bila prva trećina u kojoj je palo devet golova i svih devet su zabili različiti igrači

Susret Tampa Baya i Philadelphie bio je žestok
Susret Tampa Baya i Philadelphie bio je žestok (Getty Images)

Možda nisu postavili novi rekord NHL lige, međutim sasvim sigurno odigrali su 'ljepoticu' dosadašnjeg dijela sezone. U susretu u kojem je postignuto čak 15 golova Tampa Bay Lightning je na gostovanju u Philadelphiji pobijedila Flyerse 8:7 (4:5, 3:2, 1:0).

"Bila je to luda utakmica. Nikada nisam igrao u ovako neobičnoj utakmici, čak niti u mlađim kategorijama. Bilo je zabavno, premda sam siguran kako su treneri na obje strane bili na rubu živčanog sloma. Na koncu je jedino važno što smo pobijedili," kazao je junak utakmice Steven Stamkos. Vodeći strijelac lige zabio je ukupno tri gola uz dvije asistencije i predvodi listu strijelaca sa 19 golova i ukupno 35 bodova.

Posebno impresivna je bila prva trećina u kojoj je palo devet golova i svih devet su zabili različiti igrači. Oba trenera su na koncu prve dionice promijenila vratare, no situacija se tek malo popravila. Posljednji put devet golova u prvoj trećini je palo 1992. godine u susretu između Montreala i Quebeca (6:3), no rekord lige nije ugrožen. Najviše golova u prvoj trećini postignuto je u ožujku 1981. kada su Buffalo Sabresi poveli protiv Toronto Maple Leafs 9:3.

"Gledatelji su mogli vidjeti kako se igra hokej bez obrana. Gotovo mi nevjerojatno zvuči podatak da smo zabili sedam golova, a izgubili utakmicu," ljutio se menadžer Flyersa Paul Holmgren. Rekord lige po broju golova na jednoj utakmici je 21, što se dogodilo dva puta. U siječnju 1920. godine Montreal Canadiensi su pobijedili Toronto St. Patricks 14:7, dok je u prosincu 1985. godine Edmonton Oilers slavio protiv Chicago Black Hawks 12:9. (hina/metro-portal)

19.11.2010. 10:50:00
http://metro-portal.hr/golijada-u-nhl-u-tampa-bay-i-philadelphia-zabili-15-komada/51427/