Metro-portal.hr

objavljeno 23.02.2011. 19:27:44
STIL LADY GAGA

Glumice će na dodjeli Oscara nositi futurističke haljine

Lady Gaga je u modi pa modni stručnjaci predviđaju da će se i na ovogodišnjim Oscarima nositi neobične haljine

Lady Gaga
Lady Gaga (MWN)

Holivudske glumice na crvenom tepihu za dodijelu Oscara pojaviti će se u smionim, futuristički dizajniranim haljinama, predviđaju modni stručnjaci. Glavni modni uzori će biti glazbene superzvijezde Lady Gagu i Nicki Minaj, prenosi Hina.

Usmjerenost na budućnost u suprotnosti je sa stilom proteklih godina kada su se na dodijeli najznačajnijih filmskih nagrada nosile klasične haljine, jednostavnog dizajna i boja, kao i manje nakita, a sve u skladu sa svjetskom gospodarskom krizom.

No, kako se povjerenje potrošaća vraća, najveće filmske dive nosit će upečatljive haljine naglašenih nabora i istaknutih ramena i rukava. Očekuje se i širok spektar boja, od blijedih tonova i boje kože, do naglašene ljubičaste, narančaste, ponoćno plave i klasične crne.

Dizajner Marc Bouwer kaže da su na ovogodišnji futuristički dizajn utjecali kostimi pop zvijezda kao što su Lady Gaga, Minaj i Britney Spears u njezinu zadnjem videospotu "Hold It Against Me".

"Umjetnici se oblače sve luđe i to se odmah odražava na modu", rekao je Bouwer.

"Iako na dodjeli Oscara nećemo vidjeti kostime poput onoga Lady Gage, možemo očekivati izraženiji arhitektonski stil koji uključuje proširena ramena i produžene rukave. Pojavila se snažnija žena i taj se trend ne može ignorirati", istaknuo je.

23.02.2011. 19:27:44
http://metro-portal.hr/glumice-ce-na-dodjeli-oscara-nositi-futuristicke-haljine/55730/