Metro-portal.hr

objavljeno 13.06.2010. 00:30:00
KRIVA PROCJENA

Glumci koji su ostali bez uloge života

Možete li zamisliti Indianu Jonesa bez Harrisona Forda ili Terminatora bez Arnolda Schwarzeneggera?

Johnny Depp Harrison Ford Arnold Schwarzenegger Anthony Hopkins
Johnny Depp Harrison Ford Arnold Schwarzenegger Anthony Hopkins (Wikipedia)

Keanu Reeves nije trebao biti Neo u prvom odabiru braće Wachovski, a jednako tako ni Sean Connery nije trebao ući u legendu kao najopakiji James Bond. O tome tko su trebali biti glavni junaci tih filmova smo već pisali, a vrijeme je i da se dotaknemo drugih glumaca koji su odbili dobre ponude i tako dali priliku svojim kolegama da odigraju uloge života. 

Johnny Depp bio je velika zvijezda i prije Pirata s Kariba, ali mu je uloga kapetana Jacka Sparrowa osigurala najviše milijuna na bankovnom računu i planetarnu popularnost. Međutim, karizmatičnog gusara su prema prvim željama producenata trebali igrati Michael Keaton, Christopher Walken ili Jim Carrey. Svi su odbili, a Depp je prihvatio izazov jer je konačno želio snimiti film kojeg može pokazati svojoj djeci.

Dobar dečko nije za Terminatora

Ulogu Supermana odigrali su brojni glumci u raznim serijama i filmovima, ali nikad nećemo zaboraviti prvog muškarca koji se na velikom platnu davne 1978. pojavio u crveno-plavom odijelu. Christopher Reeve postao je jedini pravi Clark Kent i superheroj nakon što se protiv uloge odlučio 'Sonny Corleone' James Caan.

Prva asocijacija na Terminatora nam je Arnold Schwarzenegger. No, producenti su isprva ulogu namjeravali dati sportašu i 'dobrom dečku' O.J. Simpsonu. Dok je proslavljeni igrač američkog nogometa razmišljao o ulozi predomislili su se sami producenti koji su zaključili da je Simpson previše simpatičan za Terminatora.

Harrison Ford je Indiana Jones. Gotovo nam je nezamislivo da bi hrabrog arheologa mogao igrati netko drugi. Međutim, Spielberg je zapravo namjeravao angažirati 'Magnuma' Toma Sellecka. Iako je Selleck pokazao interes, račune su mu pomrsili vlasnici CBS-a koji mu nisu dopustili da za potrebe snimanja filma napusti seriju Magnum.

Gene Hackman kao Hannibal Lecter?

Glavne zvijezde trilera 'Kad jaganjici utihnu' zapravo su drugi izbor producenata. Umjesto Jodie Foster trebala je glumiti Michelle Pfeiffer, a uloga Hannibala Lectera kojeg je fenomenalno odigrao Anthony Hopkins bila je namijenjena Geneu Hackmanu. Pfeiffer je otkazala bez obrazloženja, a Hackman je smatrao da ne bi smio glumiti u tri naslilna filma u nizu.

Spiderman Tobey Maguire producente filma uspio je u svoje kvalitete uvjeriti tek na probnom snimanju. Prvi izbor bio je Leonardo DiCaprio, ali je Tobey na kraju pokazao dovoljno talenta i mišića. DiCaprio je pak skoro ostao bez svoje najpoznatije uloge. Naime, glavnu mušku ulogu u Titaniku trebao je dobiti Macaulay Culkin, dok je drugi Cameronov izbor bio Christian Bale.

Filmski serijal 'Umri muški' iz današnje perspektive savršeno pristaje Bruceu Willisu, no policajac John McClane zapravo je trebao biti romantični Richard Gere.

13.06.2010. 00:30:00
http://metro-portal.hr/glumci-koji-su-ostali-bez-uloge-zivota/42452/