Metro-portal.hr

objavljeno 20.11.2010. 16:20:12
POREZ, NARAVNO

Glumac Wesley Snipes ide u zatvor

Sudac saveznog suda na Floridi William Terrell Hodges odbio je u petak zahtjev Snipesovog odvjetnika da ponovno razmotri presudu

Fotografija vijesti
Američki savezni okružni sudac naredio je u Orlandu na Floridiglumcu Wesleyju Snipesu da se preda vlastima kako bi mogao početi služiti svoju trogodišnju zatvorsku kaznu zbog izbjegavanja plaćanja poreza, prenose američki mediji.

Sudac saveznog suda na Floridi William Terrell Hodges odbio je u petak zahtjev Snipesovog odvjetnika da ponovno razmotri presudu i odobri novo suđenje. Snipes je, čekajući odluku o prizivu, posljednje dvije godine bio slobodi uz jamčevinu.

"Tuženi Wesley Snipes imao je pošteno suđenje, imao je potpuno i pošteno preispitivanje njegove presude i kazne... Došlo je vrijeme da se presuda provede", rekao je sudac u svojoj odluci obrazloženoj na 16 stranica.

Snipes (48) osuđen je 2008. godine po tri točke optužbe zbog namjernog izbjegavanja prijavljivanja povrata poreza.

Snipesov odvjetnik Daniel Meachum je rekao da planira uložiti priziv američkom vrhovnom sudu.

Meachum je rekao da još ne zna u koji se zatvor i kada mora javiti Snipes. Kažnjenici se obično upućuju na služenje kazne u zatvore u krugu od 750 kilometara od njihova prebivališta. Snipes se trenutačno nalazi u Atlanti gdje priprema snimanje filma "Master Daddy".

20.11.2010. 16:20:12
http://metro-portal.hr/glumac-wesley-snipes-ide-u-zatvor/51496/