Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2013. 09:02:00
LOOL

Gledanjem sporta do dobre kondicije

Osobe koje gledaju sportske događaje na televiziji i same imaju poboljšane fiziološke parametre koji inače prate tjelovježbu

I gledanje sporta je vježbanje
I gledanje sporta je vježbanje (FreeDigitalPhotos)

Dobra vijest za sve pasivne ljubitelje sporta, preciznije, one kojima je sport nešto što se samo gleda udobno zavaljen u kauču ispred televizora - znanstvenici su utvrdili da i to donosi koristi na fizičkom planu.

Naime, istraživanje provedeno na australskom Sveučilištu Western Sydney pokazalo je da i samo gledanje osobe koja trči dovodi do ubrzavanja rada srca, bržeg protoka krvi i pojačanog znojenja kod gledatelja. 

Nakon što bi sportski sadržaj završio, srce bi se vraćalo u normalni ritam i znojenje bi se vratilo u uobičajne vrijednosti, zaključili su znanstvenici prateći električne signale između živčanih vlakana i krvnih žila ispitanika u istraživanju. 

Naravno, učinci su bitno manji od učinaka stvarne tjelovježbe, no, ipak su puno veći nego kod osoba koje, primjerice, stalno gledaju neke druge sadržaje na televiziji.

Stoga, kad navečer sjednete gledati Ligu prvaka, možete slobodno reći ljepšoj polovici da trenutno vježbate i da vas ne ometa ....

26.11.2013. 09:02:00
http://metro-portal.hr/gledanjem-sporta-do-dobre-kondicije/81808/