Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2009. 14:25:12
to je fitness

Gledanje u ženske grudi produljuje život

Desetominutnim promatranjem jednog od najjačih ženskih aduta potrošit ćete kalorija koliko i polusatnim treningom u teretani

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Njemački znanstvenici posljednjih pet godina nisu imali pametnija posla pa su odlučili istražiti kakav utjecaj na muški spol ima gledanje u ženske grudi.

I tako, stručnjaci su zaključili da 10-minutno gledanje u žensko poprsje izaziva promjene u muškom tijelu koje su ravne polusatnom treningu u teretani.

Tvrde da "buljenje" u taj dio ženskog tijela pozitivno djeluje na srce, krvni tlak i čak smanjuje stres, a može i produljiti život za pet godina.

Muškarci koji nisu skidali pogled s ženskog torza izgubili su, kažu rezultati studije, istu količinu kalorija kao oni koji su dušu povraćali znojeći se u teretani ili fitness centrima.

Dr. Karen Weatherby, voditeljica istraživačkog tima, izmjerila je da samo deset kratkih minuta gledanja u grudi kod muškaraca izaziva brži rad srca čime se pojačava cirkulacija krvi u tijelu,a to je zdravo za krvni tlak i eventualne srčane probleme.

"Nema sumnje da je za muškarce zdravo gledanje u ženske grudi. Naše istraživanje upućuje da takva dnevna aktivnost od nekoliko minuta čak upola smanjuje rizik od infarkta i moždanog udara. Uvjereni smo da ako muškarci to nastave raditi konstantno, mogu produžiti svoj život od četiri do pet godina", kazala je Weatherby.

Iako znanstvenica nije navela postoji li neka posebna veličina grudi za koju vrijedi sve navedeno, mi kažemo: "Zar je to uopće bitno?"

Jedino ostaje upitno može li prosječan heteroseksualni muškarac izdržati da u tih 10 minuta ne pokuša grudi i dodirnuti.

Čisto sumnjamo.

19.10.2009. 14:25:12
http://metro-portal.hr/gledanje-u-zenske-grudi-produljuje-zivot/24554/