Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2013. 15:27:00
COOL

Glazbeni susret Jelene Radan i Aljoše Šerića u pjesmi “Blagoslov”

Jelena Radan vas ovim putem poziva na svoj koncert u Tvornici, 24.10. kada će na svoje putovanje povesti i vas

Sjajna glazbena suradnja
Sjajna glazbena suradnja (Menart)

Novi album glazbenice Jelene Radan„Voyage", uz mnogo dobrih želja i divnih osvrta doputovao je i do trećeg singla. Nakon prva dva,"Sjeti me se ljube" "The device", odabrana je treća pjesma "Blagoslov" u kojoj se Jelena susreće s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel, koji ujedno potpisuje i tekst za ovu pjesmu.

Iako nije planirala vokalne suradnje na albumu, ova je došla sasvim prirodno i jednostavno se uvukla pod kožu svima koji su se našli u njoj.

A kako zvuči ovaj glazbeni duet, poslušajte na linku:

"Ako postoji glazba koja je u ovom trenutku nekako bliska ovom albumu, onda je to, čini mi se, upravo ono što Pavel stvara i diše... Drago mi je što smo se susreli u pjesmi koja zaključuje zajednički period jednog para, ali ga i nastavlja te općenito priča o povezanosti i silaznim putanjama u kojima pronađeš vodiča kroz taj djelić života... U trenu se čovjeku zna promijeniti život i osjećaš se poput akrobate na žici koji je izgubio ravnotežu..." - govori Jelena Radan o samoj pjesmi koja je nastala u skladateljskoj manufakturi Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, koje potpisuju glazbu za 13 skladbi na albumu. 

Uz Jelenu i Aljošu koji vokalno donose pjesmu, tu su i glazbenici na violini koja svojom temom otvara pjesmu, te harmonici, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama (Miroslav Navračić, Emil Gabrić, Ivan Gazibara, Tomi Novak i Josip Konfic). 
Glazbeni producent je Edi Cukerić.

Obzirom da se na ovom albumu pojavljuje kao autor tri teksta, Aljoša Šerić hvali njihovu suradnju riječima: „Ponosan sam što sam dio Jeleninog albuma, odgovorno i pri punoj svijesti tvrdim da je "Voyage" najbolje otpjevan, produciran i napisan ženski album u zadnjih deset godina i veselim se svakoj budućoj suradnji. Vive la Voyage!"

Da podsjetimo, album „Voyage" objavljen je 26. lipnja 2013, i priča o unutrašnjem Putovanju do sebe i natrag, ali i onom putovanju koje nas vodi kroz četiri jezika na kojima Jelena interpretira pjesme koje imaju i vizualnu nadogradnju u obliku 14 razglednica čiji je ilustrator Boris Sekulić.

I dok preslušavate njen novi singl i glazbenu suradnju koja je samo dio novog albuma „Voyage", Jelena Radan vas ovim putem poziva na svoj koncert u Tvornici, 24.10. 
kada će na svoje putovanje povesti i vas...

02.10.2013. 15:27:00
http://metro-portal.hr/glazbeni-susret-jelene-radan-i-aljose-serica-u-pjesmi-blagoslov/80820/