Metro-portal.hr

objavljeno 27.09.2014. 10:17:00
COOL

Glazbeni maraton u Gjuri2

Nakon trogodišnjeg izostanka live svirki, u Gjuri će se održati zanimljiv festival natjecateljskog karaktera pod imenom „Glazbeni maraton"

Glazbeni maraton
Glazbeni maraton (Gjuro2)

Nakon dugogodišnje pauze kultni klub Gjuro2 svečano će 26.09.2014. otvoriti svoja vrata. Nakon trogodišnjeg izostanka live svirki, u Gjuri će se održati zanimljiv festival natjecateljskog karaktera pod imenom „Glazbeni maraton" .

Solo izvođači i bendovi će svakog četvrtka i petka zabavljati publiku live svirkama nakon kojih će se održavati slušaone i aftery. Festival Glazbeni maraton je zamišljen na način da u jednoj večeri nastupi 5 izvođača/bendova od kojih će troje sa najviše glasova ići u slijedeći krug natjecanja .

Glasovati će se na dva načina- publika i stručni žiri. Polufinalno i finalno natjecanje održati će se u mjesecu prosincu. Zanimljivost ovog festivala je ta što će se u jednom natjecanju natjecati različiti glazbeni stilovi od rocka, popa, metala, hard rocka, hip hopa, solo izvođači, bendovi, sve na jednom mjestu.

Glazbom će se promovirati tolerancija i različitost stilova i glazbenog izražavanja. Prva nagrada je 10 000 kuna, snimanje vlastitog spota i privatni pobjednički party u Gjuri. Prvi event započinje 26.09 a namijenjen je solo i duo izvođačima.

U toj prvoj večeri nastupiti će i mladi glazbenik Goran Kos kojeg je šira javnost upoznala tijekom održavanja jednog poznatog hrvatskog glazbenog showa na kojem je i pobijedio. Goran se još od djetinjstva bavi glazbom, a u tinejdžerskim danima je uz akustičnu gitaru zabavljao slučajne prolaznike Zagreba.

Nakon spomenutog glazbenog showa i brojnih nastupa nastale su nove autorske pjesme u suradnji sa glazbenikom i tekstopiscem Alanom Dovićem. Novim pjesmama Goran progovara o svom životu i daje podršku mladim ljudima da se bore i pronalaze svoj put.

27.09.2014. 10:17:00
http://metro-portal.hr/glazbeni-maraton-u-gjuri2/87484/