Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2021. 21:02:00
STVARNO?

Glazba govori puno o seksu...

Rezultati pokazuju da ljubitelji Coldplayja vole pričekati sa seksom, iako su pjesme u izvedbi Chrisa Martina dobar izbor za romantične večeri u dvoje

Što slušamo?
Što slušamo? (Arhiva)

Glazba je sjajna stvar, naročito u situacijama kad moramo probiti led s curom i, nadamo se, ubrzo završiti u krevetu... no, kako to napraviti?

Ako želite preskočiti dugotrajno upoznavanje, prvo pitanje koje biste trebali postaviti glasi: "Kakvu glazbu slušaš?"

Naime, prema istraživanju koje je među svojim članovima proveo portal za upoznavanje Tastebuds.fm, glazbeni ukus puno govori o spremnosti na seks nakon prvog spoja.

Rezultati pokazuju da ljubitelji Coldplayja vole pričekati sa seksom, iako su pjesme u izvedbi Chrisa Martina dobar izbor za romantične večeri u dvoje. Neočekivano konzervativni (ili oprezni) su i obožavatelji Lady Gage, Adele, Katy Perry i Kings of Leon.

S druge strane, za seks nakon prvog spoja u prosjeku su najviše spremne osobe koje slušaju Nirvanu, Metallicu, Linkin Park, Kanye West i Gorillaz. Tastebuds.fm je za potrebe istraživanja seksualne stavove svojih članova usporedio s njihovim glazbenim ukusom na stranici Last.fm. 

Da glazba koju slušamo puno govori o našoj osobnosti potvrdili su i psiholozi David Hargreaves i Adrian North. Rokeri su prema istraživanju kojeg su proveli buntovnici, dok ljubitelji popa silno žele pripadati zajednici. Hargreaves i North tvrde da je vjerojatnost da će se ljubitelji potpuno različitih glazbenih stilova međusobno ozbiljno zaljubiti vrlo mala. 

27.01.2021. 21:02:00
http://metro-portal.hr/glazba-govori-puno-o-seksu/130044/