Metro-portal.hr

objavljeno 20.06.2013. 12:39:00
O, BROTHER

Glavnom genetičaru Monsanta najveća nagrada za poljoprivredu?

World Food Prize do ove je godine bila respektabilna nagrada, no nagrada koju dijele mastermindovi GMO usjeva više nema nikakav kredibilitet

Dobar PR se uvijek može nabaviti ...
Dobar PR se uvijek može nabaviti ... (Arhiva)

Monsanto ima načina za ulazak u medije uz pozitivne reakcije, no ovoga su puta definitivno pretjerali. Naime, dobitnici World Food Prize, poljoprivrednog ekvivalenta Oscara ili Nobela otišla je u ruke bogova GMO usjeva.

Ono što je ironično u cijeloj priči je činjenica da je nagradu osnovao Norman E. Borlaug, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1970. godine kao otac Zelene revolucije.

Ovogodišnju nagradu dijele glavni genetičar Monsanta, Robert T. Fraley i Marc Van Montagu i Mary-Dell Chilton, još dva apologeta GMO hrane.

Obrazloženje je još skandaloznije, jer se kaže da su laureati napravili sjajne stvari razvojem genetski modificiranih usjeva koji su otporni na pesticide, bolesti i ekstremne klimatske uvjete. 

Naravno, nedostaju činjenice o štetnosti GMO usjeva, nemogućnosti sjetve bilo čega drugoga na istoj zemlji godinama, uništavanje prirodnih biljaka u okruženju i zloćudni utjecaj na zdravlje životinja i ljudi. 

Sve u svemu, skandalozno!

20.06.2013. 12:39:00
http://metro-portal.hr/glavnom-geneticaru-monsanta-najveca-nagrada-za-poljoprivredu/78840/