Metro-portal.hr

objavljeno 19.01.2010. 18:16:11
FOTELJE PRISAVLJA

Glavni ravnatelj HRT-a birat će se među 15 kandidata

Programsko vijeće HRT-a proceduru izbora mora završiti u roku od 45 dana, a u suprotnom će biti raspisan novi natječaj

(Arhiva)

Za glavnog ravnatelja HRT-a pristiglo je 15 valjanih kandidatura, a sedam ih ne udovoljava natječaju, utvrđeno je na sjednici Programskog vijeća HRT-a.

Za nasljednika smijenjenog Vanje Sutlića kandidiraju redatelj HTV-a Branko Debeljak, Ivanka Lučev s Hrvatskog radija, Dragutin Veselčić, Franjo Maletić, šef tehnike Hrvatskog radija Marko Malnar, Nada Zgrabljić Rotar, Veljko Jančić, Ivan Pavelić, Nikola Kristić s HTV-a, Zoran Kalinić, Nada Prkačin, Damir Šimunović, Boško Grubić, Damir Novinić s HTV-a i Tomislav Radić.

Zbog nepotpune dokumentacije iz natječaja su ispali Anita Šimić, Ivan Cvitanušić, Anđelko Jurkas, Mario Kraljević, Darko Staklenac, direktor programa Hrvatskog radija Duško Radić koji nije dostavio životopis i Vjekoslav Krsnik koji je dostavio stari plan rada sa zadnjeg natječaja 2007.

Prije otvaranja kandidatura vijeće je tajnim glasovanjem s devet glasova za i jednim protiv razriješilo glavnu urednicu informativnog programa HTV-a Hloverku Novak Srzić te na tu dužnost privremeno imenovalo Renata Kunića, urednika u redakciji unutarnje politike HTV-a.

Vijeće je nakon smjene Hloverke Novak Srzić donijelo odluku o raspisivanju natječaja za glavnog urednika informativnog programa HTV-a.

Sjednica vijeća nastavlja se u utorak, 26. siječnja, kada će se utvrditi termini razgovora s kandidatima koji su udovoljili uvjetima natječaja.

Nakon tih razgovora vijeće na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem bira novoga glavnog ravnatelja na četiri godine. Za imenovanje je potrebna dvotrećinska većina, to jest osam od deset glasova članova vijeća.

Procedura izbora mora biti završena u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava. Ne izabere li Vijeće novog ravnatelja, bit će raspisan novi natječaj.

Novi glavni ravnatelj javne radiotelevizije bira se zato što su dosadašnji Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva razriješeni dužnosti. Na čelna mjesta HRT-a i podružnica Vijeće je nakon toga imenovalo privremene ravnatelje.

Natječaj za izbor ravnatelja podružnica - Hrvatske televizije, Hrvatskoga radija i Glazbene proizvodnje bit će raspisan nakon izbora glavnog ravnatelja HRT-a, na čiji prijedlog Vijeće bira ravnatelje podružnica. (hina/metro-portal)

19.01.2010. 18:16:11
http://metro-portal.hr/glavni-ravnatelj-hrt-a-birat-ce-se-medju-15-kandidata/31003/