Metro-portal.hr

objavljeno 07.08.2019. 15:01:00
FORA

Gladovanje sokovima kao lijek

Gladovanje uz sokove pod liječničkim nadzorom pomoglo je nekim pacijentima da u 15 dana drastično ublaže bol u zglobovima

Liječite se prirodno
Liječite se prirodno (Arhiva)

Gladovanje se preporučuje kao odličan način kontroliranog skidanja viška kilograma, no znanstvenici tvrde da ima i blagotvorne učinke na zdravlje.

Naime, neki reumatski bolovi u zglobovima mogu se ublažiti kontroliranim gladovanjem, vidi se iz studije provedene na sveučilištu Friedrich-Schiller u Jeni.

Gladovanje uz sokove pod liječničkim nadzorom pomoglo je nekim pacijentima da u 15 dana drastično ublaže bol u zglobovima, pokazala je studija.

Funkcija zgloba popravila se, kao i opće stanje pacijenata. Studiju je proveo sveučilišni Centar za prirodno liječenje, a sudjelovalo je 36 muškaraca i žena s reumatskim artritisom u koljenima, kukovima ili prstima ruku. Pregledani su prije i nakon gladovanja. Uočena je veza između prehrane i degeneracije.

Konzumiranje hrane životinjskoga podrijetla potiče stvaranje arahidonske kiseline što može voditi u infekciju. Pozitivno djelovanje liječenja nastavilo se i tri mjeseca nakon studije, tvrde stručnjaci.

Pacijenti su pomoću dijete živjeli bez lijekova za bolove ili su smanjili broj tableta koje uzimaju. No stručnjaci preporučuju da se dijeta provodi isključivo pod liječničkim nadzorom.

07.08.2019. 15:01:00
http://metro-portal.hr/gladovanje-sokovima-kao-lijek/119947/