Metro-portal.hr

objavljeno 25.06.2015. 08:35:53
FAK INTERVJU

Giuliano Ricci: Cilj mi je prikupiti svjedočanstva o svijetu kojemu je već presuđeno da nestane

S dokumentarcem Non c'è più una majorette a Villalba Giuliano Ricci sudjelovao je na više od 40 festivala po čitavom svijetu te osvojio brojne nagrade

Giuliano Ricci zanimljiv je autor
Giuliano Ricci zanimljiv je autor (FAK)

Giuliano Ricci mladi je talijanski redatelj koji je diplomirao na DAMS-u u Bolonji i potom na filmskoj akademiji u Milanu, gdje je studij završio cjelovečernjim filmom La Piccola A. Osim toga, s dokumentarcem Non c'è più una majorette a Villalba sudjelovao je na više od 40 festivala po čitavom svijetu te osvojio brojne nagrade (Bellaria Film Festival, Semaines du Cinéma Méditerranéen à Lunel, Salina DOC fest...).

Čovjek na mjesecu tj. L'uomo sulla luna pokupio je brojne pohvale posjetitelja na festivalu Kino Otok - Isola Cinema. Spomenuti je dokumentarac svojevrsno antropološko istraživanje talijanske kulture, mitova o smrti, snovima i crnog humora obavijenog oko "žena s groblja". Dobro promišljenom montažom i miješanjem priče iz perspektive "crnih žena" s četiri talijanska karnevala Ricci je dobio vrlo zanimljivu i urnebesnu filmsku tvorevinu.

Film je prvi put bio prikazan na testnoj projekciji kao iznenađenje, prije samoga festivala na Manziolijevu trgu, a lokalna je publika bila više nego zadovoljna odabirom organizatora. Intervju je napravljen nakon njegova trećeg prikazivanja u Art kinu Odeon uz pomoć kolege Giuseppea Armenia, koji mi je pomogao razbiti matricu talijansko-engleskog govora, a s Riccijem smo ponajviše razgovarali o njegovu filmu prikazanom na festivalu.

Cijeli intervju pročitajte na FAK portalu.

25.06.2015. 08:35:53
http://metro-portal.hr/giuliano-ricci-cilj-mi-je-prikupiti-svjedocanstva-o-svijetu-kojemu-je-vec-presudjeno-da-nestane/92532/