Metro-portal.hr

objavljeno 29.10.2010. 14:10:00
SPORTSKI CENTAR AVENUE BALL

Gipsy Swing i Marina Orsag zajedno u Avenue Baru

Sljedeće subote, 06. studenog u Avenue Baru sportskog centra Avenue Ball nasmijte se uz stand up komičarku Marinu Orsag i zaplešite uz Gipsy Swing kvartet

Damir Kukuruzović Gipsy Swing & Ludovic Beier
Damir Kukuruzović Gipsy Swing & Ludovic Beier (Stand up/Gispy swing)

Kvartet Gipsy Swing je udružio snage sa stand up komičarkom Marinom Orsag, a kako će to izgledati, bilo bi najbolje da se uvjerite sami sljedeće subote, 06. studenog u Avenue Baru, ugodnom baru klupskog tipa koji je otvoren u sklopu sportskog centra Avenue Ball (Slavonska avenija 3).

Damir Kukuruzović & Hot Gipsy Swing kvartet
Gypsy swing je u doba kad je nastajao, a to su bile 30-te godine dvadesetog stoljeća bio jedini pravi europski odgovor na swing glazbu koja je dolazila iz Amerike. Kukuruzović već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika legendarnog Djanga Reinhardta u ovoj regiji.

Band iza sebe ima više od 200 nastupa na raznim scenama u cijeloj regiji, a od poznatih izvođača s kojima je bend nastupio vrijedi izdvojiti sljedeće - Zdenka Kovaćiček, Boško Petrović, Yorgui Loefler, Ludovic Beier, Adrian Byron Burns..

Davor Hrvoj o Gipsy swing kvartetu"...na svjetskoj jazz sceni djeluju mnogi virtuozi - kad pišem o Kukuruzoviću razmišljam o kontekstu globalne, a ne lokalne glazbene scene - ali rijetki su glazbenici poput njega, koji uz iznimne sviračke vještine, uspjevaju dosegnuti najvišu estetsku razinu. Odgovor je jednostavan. Tajna je u osmjehu, toliko važnoj osobini za osjećaj radosti, prijateljstva i razumijevanja među ljudima.

Kao što, slušajući ploče velikog Louis Armstronga, možete "vidjeti" smješak na njegovom licu, tako i slušajući Damir Kukuruzović Gypsy Jazz Kvartet s violinistom Brunom Urlićem možete vidjeti smiješak na licima glazbenika koji sviraju, ali i slušatelja u klubu..."

marina_orsag_inline.jpg
Marina Orsag

Kvartet čine: Damir Kukuruzović(gitara), Bruno Urlić(violina), Saša Borovec(kontrabas) i Goran Grgurač(gitara).

Marina Orsag - stand up comedy
Marina Orsag, jedina stand up komičarka u Hrvatskoj, u svojoj petogodišnjoj karijeri za sobom ima preko 500 odrađenih nastupa u kojima je razveseljavala i publiku i sebe samu uživajući u svakom smijehu publike. Nada se da će ih biti bar još deset puta toliko jer osjećaj kad nasmiješ ljude je, kako kaže, jedan od najljepših na svijetu.

Osim u Hrvatskoj, gdje je nastupala čak i pred predsjednikom Mesićem, publiku je osvojila i u Bosni i Hercegovini i Sloveniji gdje je redoviti gost. U veljači 2010. nastupala je na najstarijem festivalu u Europi, Leicester festival u Engleskoj, te u Londonu gdje je oduševila englesku publiku. Cinizmom i ironijom i pojednostavljivanjem činjenica dovodi publiku do ekstaze smijeha.

Početak: 20.00 sati. 
Ulaznica: 40 kn.

Rezervacije stola na tel. 618 71 41

Kako do Avenue Ball-a:

Parking osiguran.
Tramvaj (300 m) na križanju Vukovarske i Heinzelove

29.10.2010. 14:10:00
http://metro-portal.hr/gipsy-swing-i-marina-orsag-zajedno-u-avenue-baru/50482/