Metro-portal.hr

objavljeno 13.01.2010. 15:51:18
SARKASTIČNI GLUMAC

George Clooney: I mene je pogodila recesija

POGLEDAJTE TRAILER - Poznati hollywoodski ljepotan za Metro govori o svom novom filmu 'Up In The Air' koji je savršen za ovo recesijsko vrijeme

(Getty Images)

Uvijek šaljiva super zvijezda George Clooney sada možda ima jedno od najpoznatijih lica na svijetu, ali sigurno se sjeća vremena kad situacija nije bila tako bajna.

''Morate se sjetiti da je iza mene 12-ak godina zbilja loših televizijskih projekata'', našalio se Clooney za Metro. ''Imao sam zbilja loših godina i vrlo dobro ih se sjećam. Bit će ih još i u nadolazećim godinama.''

Uvijek veseo glumac prisjeća se tih, ne tako ugodnih vremena zbog svoje uloge u novom filmu 'Up In The Air' u kojem glumi čovjeka čiji je posao otpuštanje ljudi. Biznis je to koji cvate u ovo doba recesije.

Scenarist ove crne komedije/drame je Jason Reitman (iza njega su filmovi 'Juno' i 'Thank You For Smoking'). Film je to koji snažno opisuje sadašnji trenutak. No, Clooney kaže da je projekt počeo prije ekonomske krize i na kraju postao kulturološki važniji nego što je itko očekivao.

''Prvi put sam pročitao scenarij taman prije velikog zamaha krize. Dok smo radili na filmu, sve manje je to bila komedija a sve više se radilo o stvarnim ljudima i stvarnim problemima. Odjednom je postao više pravovremen nego ikad i na kraju je ispalo da smo film stvarali u pravom trenutku. Mislim da možemo biti sretni što smo napravili film o kojem je nekako važno razgovarati.''

Zbog inteligentnog scenarija i talentirane glumačke ekipe, 'Up In The Air' bi bio uspješan film u bilo koje vrijeme. No, teme posebno aktualne u ovom trenutku sigurno će mu pomoći u povezanosti s publikom.

Na pitanje je li ga pogodila recesija, Clooney sarkastično odgovara:

''Da, otpustio sam šestoricu svojih vozača. Jer, znate, u jednom trenutku osam ili devet je u redu. Također sam jedan od svojih aviona prodao na eBayu. Dakle, da, drastično sam pao otkad je kriza počela.''

'Up In The Air' je vrsta filma koja je postala specijalnost za Georgea Clooneyja. Otkačen je to i pametan mali projekt koji je dobio zamah zbog imena glumca koje ide uz naslov. Otkad je stekao svjetsku slavu, Clooney naveliko koristi svoj status kako bi snimao filmove u koje vjeruje i nada se da će s tim moći nastaviti i u budućnosti.

''Teško je naći pravu vrstu filmova, no imao sam dovoljno sreće da mogu nastaviti tim putem. Nastojim snimati zanimljive filmove unutar ograničenog budžeta jer ne želim raditi samo komercijalne blockbustere. Nema ništa loše u njima. Pomoću njih filmski studiji opstaju, ali, znate, nema tu mjesta za mene ako je to jedini biznis u gradu. Već sam pokopao tu Bat franšizu (aludira na film Batman), i zapravo nema drugog puta za mene'', zaključuje Clooney.

Piše: Phil Brown/Metro Canada
13.01.2010. 15:51:18
http://metro-portal.hr/george-clooney-i-mene-je-pogodila-recesija/30601/