Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2011. 20:41:30
AFERA RUBYGATE

George Clooney bi mogao svjedočiti u korist Berlusconija

Obrana talijanskog premijera Silvija Berlusconija predložila je, među ostalim, američkog glumca Georgea Clonneyja za svjedoka u sudskom postupku Rubygate

Fotografija vijesti

"Predložili smo za svjedoke, među ostalim, Georgea Clooneyja, ali i ministre Franca Frattinija (ministar vanjskih poslova), Maru Carfagnu (ministrica za jednakopravnost spolova) i Mariju Stellu Gelmini (ministrica prosvjete)", rekao je odvjetnik kuće Ghedini-Longo.

Clooney i njegova partnerica, talijanska glumica Elisabetta Canalis, na tom su popisu budući da je mlada Ruby na jednom saslušanju izjavila da ih je vidjela na jednoj večeri kod Berlusconija u njegovoj vili u Arcoreu, pokraj Milana.

Suđenje Berlusconiju treba početi 6. travnja na sudu u Milanu. Po optužnici, Karima El Mahroug ili "Ruby kradljivica srdaca" imala je "spolne odnose sa Silviom Berlusconijem za koje joj je plaćao gotovinom i na druge načine" u Arcoreu, gdje su se sastali trinaest puta između 14. veljače i 2. svibnja 2010.

Spolni odnos s maloljetnicom u Italiji se smatra kaznenim djelom za koje je predviđena kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora. Berlusconi i Ruby niječu navode iz optužnice.

29.03.2011. 20:41:30
http://metro-portal.hr/george-clooney-bi-mogao-svjedociti-protiv-berlusconija/57119/