Metro-portal.hr

objavljeno 29.03.2016. 12:54:00
IZLOŽBA

Gdje si bio ´91? U galeriji ESCE!!

Galerija Studentskog centra je, u sezoni 1990./91., bila uvjerljivo najuzbudljiviji centar alternativnih kulturnih događanja u ovom dijelu Europe

Što je sve tada bilo u SC-u
Što je sve tada bilo u SC-u (Galerija SC)

Otvorenje izložbe artefakata programa Galerije Studentskoga centra iz razdoblja 1990./91. pod nazivom Povratak na mjesto zločina bit će u srijedu, 30. ožujka u Galeriji SC s početkom u 20 sati, kada će se održati i koncert benda Pajino jato (članovi bendova Cul-de-Sac i Franz Kafka Ensemble) te Zlih bubnjara.

Otvorenju izložbe originalnih plakata, pozivnica i kataloga prethodit će razgovor s ondašnjim voditeljima Galerije ESCE i kreativcima iz tog perioda u 18 sati.

Pridružit će nam se Sonja Hindkjaer (danas Lucien), Helena Klakočar, Damir Bartol-Indoš, Zlatko Burić-Kićo, Benjamin Perasović, Kornel Šeper, Milan Vukšić-Ciki, Ivan Marušić-Klif, Romana Rožić, Aleksandar Dragaš, a poseban gost na Skypeu bit će Dušan Kojić Koja. Razgovori, predavanja i koncerti aktera iz tog doba na rasporedu su sve do 15. travnja, kada ujedno i zatvaramo izložbu uz nastup kultnog benda Šumski.

Radno vrijeme Galerije je radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

Galerija Studentskog centra je, u sezoni 1990./91., bila uvjerljivo najuzbudljiviji centar alternativnih kulturnih događanja u ovom dijelu Europe. Pod vodstvom umjetnice i strip autorice Helene Klakočar i konceptualnog kazališnog umjetnika Damira Bartola-Indoša i u društvu ljudi iz Kugle i grupe SexA, stvoren je jedinstven i inspirativan okvir za suradnju i ispreplitanje šire supkulturne i umjetničke scene u kojem se galerijski prostor svakodnevno transformirao u dinamičan prostor za susrete različitih vrsta umjetnosti i ljudi.

Izložbu je inicirala Helena Klakočar, a realizira se u suradnji sa suradnicima ondašnje Galerije ESCE te u koprodukciji Kulture promjene SC-a, Udruženja za razvoj kulture „URK" i kluba Močvara.

Više na www.sczg.unizg.hr/kultura/program/povratak-na-mjesto-zlocina-izlozba , galerija.sczg.hr i www.mochvara.hr/povrataknamjestozlocina

29.03.2016. 12:54:00
http://metro-portal.hr/gdje-si-bio-91-u-galeriji-esce/97253/