Metro-portal.hr

objavljeno 12.01.2022. 08:31:00
KNJIGE

Gdje se kriju dobre priče?

Kroz četiri tematske radionice dotaknut ćemo se svih važnih pitanja o izdavanju knjiga

Gdje su te priče ;)
Gdje su te priče ;) (Arhiva)

U sklopu projekta Kulturnjak.hr gostovat će istaknuti stručnjaci iz svijeta knjiga:

Sonja Šumić, Bartul Vlahović - Naklada Fragment

Adela Mihoković - Knjižara Knjigica

Sanja Srdić Jungić - Hoću knjigu

Maja Kurs - Knjiguljica, dječja knjižara

Početak je nove godine, vrijeme novih odluka, planova i želja. Zima je idealno vrijeme za čitanje, pisanje i donošenje odluke o izdavanju vlastite knjige. Možda ste ju već napisali, možda Vam nedostaje samo kraj, možda samo izdavač, možda samo malo hrabrosti i vjetra u leđa... Ako se prepoznajete u ovom kratkom opisu, pridružite nam se na literararnoj radionici "Gdje se kriju dobre priče?" i krenite s našim voditeljima u spisateljsku avanturu.

Kroz četiri tematske radionice dotaknut ćemo se svih važnih pitanja o izdavanju knjiga - kako naći izdavača, kako se predstaviti publici, kako doći do čitatelja, kako koristiti društvene mreže u promociji knjiga, kako surađivati s bookblogerima.

Na radionici ćemo govoriti i o načinima i idejama koje i Vi možete koristiti za promociju svoje knjige, suradnjama s drugim umjetnicima, komunikaciji s ljudima koji Vam mogu uvelike pomoći s izdavanjem knjige. Radionice su namijenjene autorima koji planiraju ili su već objavili svoje knjige, a potrebna im je pomoć u pronalasku čitatelja, izdavača i knjižara koje bi njihove knjige stavili u prodaju. Pridružite nam se u radionici i potražite odgovore na sva pitanja vezana uz objavu i prodaju knjiga u Hrvatskoj.

Zvuči kao stvoreno za vaše spisateljske planove u 2022.? Pridružite nam se na literararnoj radionici "Gdje se kriju dobre priče?"

Besplatna online radionica održat će se na Zoom platformi

u subotu 15. 1.

u nedjelju 16. 1.

u subotu 22. 1.

u nedjelju 23. 1.

Sve radionice održavaju se u 16:30 za polaznike 54+

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca
https://forms.office.com/r/akLMru8PZH

Kroz četiri radionice naučite kako komunicirati s piscima, kako komunicirati s publikom i kako im predstaviti svoj rad. Koji su dobri, a koji loši primjeri promocije, kako potaknuti ljude da čitaju Vaše knjige i koliko je truda potrebno uložiti da bi objavili svoj rukopis. Iznimno važnu radionicu s temom izdavanja knjiga domaćih autora voditi će Sonja Šumić iz Naklade Fragment iz Splita. Naklada Fragment svoj prvi naslov objavila je u rujnu 2019. godine, a danas je najvažniji izdavač domaćih autora s više od 200 primljenih rukopisa autora koji su u potrazi za nakladnikom.

Knjižara Knjigica na čelu s vlasnicom Adelom Mihoković dobro je znano ime domaćim autorima koji su na policima male knjižare pronašli svoje mjesto, ali i mnogobrojne čitatelje u Bjelovaru i okolici. Knjigica je u Godini čitanja kroz serijal od dvadeset nastavaka otkrivala kakve čitalačke navike imaju Bjelovarčani, što čitaju, kad čitaju, koliko knjiga godišnje pročitaju i posuđuju li knjige, a u okviru projekta "Bjelovarčani vole knjige" koji je za Knjigicu osmislila Antonija Putić. Zahvaljujući tom projektu, u Knjigicu na udobnu knjišku fotelju stigli su mnogi poznati Bjelovarčani, a sa zanimljivim projektima promocije knjiga i čitanja nastavljaju i u ovoj godini.

Sanja Srdić Jungić voditeljica je marketinga i komunikacija knjižarskog lanca Hoću knjigu d.o.o  i spisatelica, voditeljica podcasta o knjigama „Između redaka" i osoba kojoj se s povjerenjem možete uvijek obratiti s upitom za savjet i pomoć. Kreativna, duhovita i šarmantna, donijela je u svijet knjiga jednu zaigranu i veselu kreativnost zbog koje mnogi rado dolaze u veliki knjižarski lanac po knjige, ali i savjete o tome koju knjigu pročitati.

Čitanje je navika i potreba koja bi se trebala usvojiti u najranijoj dobi svake osobe. Čitanje slikovnica, bajki ili basni prije spavanja ima važnu ulogu u formiranju i obrazovanju djece. Najbolje to znaju u dječjoj knjižari Knjiguljica iz Karlovca gdje generacije djece odrastaju uz najdivnije priče sa svih strana svijeta. Maja Kurs predstavit će rad knjižare, ali i načine na koje populariziraju čitanje te stvaraju naviku čitanja. Maja će nam predstaviti najpopularnije autore, kao i trendove u nakladništvu za najmlađe čitatelje.

Radionica je interaktivna, namijenjena svima koje zanimaju knjige, a osim afiniteta prema književnosti i nešto dobre volje, predlažemo da pripremite i konkretna pitanja vezana uz teme o kojima ćemo govoriti na radionicama. Naši će Vam stručnjaci dati svoj osvrt te individualne praktične savjete za daljnje pisanje, objavljivanje i promociju knjiga.

Broj polaznika po radionici ograničen je na 20, stoga požurite s prijavama!

12.01.2022. 08:31:00
http://metro-portal.hr/gdje-se-kriju-dobre-price/135964/