Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2014. 17:02:00
SAVJETI

Gdje ne bi smjeli jesti ako želimo smršavjeti

Nije baš jednostavno svaki obrok pojesti za kuhinjskim stolom u ovom ludom tempu života, no ipak se treba držati nekih pravila

Lagani snack obično se pretvori u gozbu
Lagani snack obično se pretvori u gozbu (Arhiva)

Trudite se držati dijetu, paziti na liniju, ali ne ide vam baš? Možda je krivo i mjesto gdje jedete svoje obroke, štoviše, ono igra prilično veliku ulogu u gubljenju kilograma. Naime, ako ne jedemo u normalnom okruženju kuhinjskog stola ili blagovaonice, puno je lakše utrpati više kalorija od planiranih.

Vjerojatno i najgora varijanta je obrok s nogu u kuhinji, već zbog same činjenice da ste okruženi hranom i sve vas dovodi u napast. Osim što ćete napraviti kaos koji poslije treba spremiti, na brzinu ćete trpati u sebe sve što vam padne na pamet, što vašem mozgu neće dati do znanja da ste siti na vrijeme. Savjet: ma kako vam se žurilo, stavite hranu na tanjur i sjednite za stol, pa je zatim dobro prožvačite.

Ništa manje katastrofalno nije ni jesti pred televizorom. Ili ćete natrpati previše na tanjur, ili ćete ponijeti sve sa sobom i staviti na stolić pa zatim grickati. Na kraju priče, grickanje se pretvorilo u izuzetno obilan obrok u pogrešno doba dana, jer večera ne smije imati više od 25% kalorija koje ste pojeli tog dana. 

Stol na poslu je zapravo jednak televizoru, jer ni tamo ne gledate u tanjur i mirno jedete, nego pokušavate istovremeno obaviti stotinu drugih stvari, a hrana samo nestaje u vašim ustima i nemate pojma ni što ste jeli, niti koliko.

Oni koji puno vremena provode u automobilu također se trebaju paziti, jer mahinalno dohvaćanje hrane sa suvozačkog sjedala put je u pretilost, bez ikakve dvojbe.

Stoga, možda vam dijete niti ne trebaju, ako su gore navedeni primjeri vaša svakodnevica. Jednostavno se natjerajte da svaki obrok pojedete s tanjura na stolu i u roku od dva mjeseca promjene u kilaži nabolje nisu upitne. 

28.09.2014. 17:02:00
http://metro-portal.hr/gdje-ne-bi-smjeli-jesti-ako-zelimo-smrsavjeti/80827/