Metro-portal.hr

objavljeno 22.04.2010. 10:21:00
GLASINE, PRIČE...

Horvatinčić ipak nije ugrabio prvi hrvatski H&M

Trebao je biti u West Gateu, pa u Arena Centru - nova priča je da će biti u novom Horvatinčićevom centru. Kada? Službeno tek kad uđemo u EU

(Zrinx)

Iako se u West Gateu navodno čuva prostor za otvaranje prvog, željno iščekivanog hrvatskog H&M-a, pojavile su se nove informacije o tome gdje će se smjestiti trgovina čiji vlasnici zacijelo nisu niti svjesni kako će im trgovina u Hrvatskoj biti zacijelo jedna od najprofitabilnijih u svijetu.

Prošlog tjedna na novinskoj konferenciji na kojoj je predstavljen Arena Centar TriGranit je najavio kako će se kod njih otvoriti prva H&M trgovina u Hrvatskoj. No, Poslovni dnevnik danas je objavio kako bi se prva njihova trgovina ipak mogla otvoriti u shopping centru Tome Horvatinčica na Cvjetnom trgu.

Cijela priča prilično podsjeća na onu "pravi ražanj, a zec u šumi" jer je jedan od glavnih managera švedske tvrtke bio na otvorenju West Gatea i tamo ponovno naglasio da se H&M neće otvoriti u Hrvatskoj prije nego Hrvatska uđe u Europsku Uniju.

Poslovni dnevnik ipak tvrdi kako je iz pouzdanog izvora doznao da će H&M prvu trgovinu otvoriti upravo u centru Zagreba, što je i inače H&M-ova strategija prilikom ulaska u nove zemlje "prvo centar, onda periferija". Šveđani su navodno već potpisali predugovor za trgovinu na Cvjetnom.

Patrick Franolić, direktor Spiller Farmera, tvrtke koja je zadužena za iznajmljivanje prostora Horvatinčićeve Hoto grupe, nije demantirao ni potvrdio potpisivanje predugovora, već je kazao kako je istina da su razgovarali sa Šveđanima o najmu. Iz bečkog ureda H&M-a Poslovni dnevnik dobio je odgovor kako ne komentiraju nagađanja, ali da se i dalje šire.

Službenih informacija naravno nema, ali treba se samo prisjetiti posljednje službene informacije koja je stigla iz sjedišta H&M u vezi s otvaranjem trgovine u Zagrebu - to se definitivno NEĆE dogoditi prije nego što Hrvatska uđe u Europsku Uniju.

22.04.2010. 10:21:00
http://metro-portal.hr/gdje-ce-i-kada-biti-prvi-hrvatski-h-and-m/38156/