Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2009. 14:24:11
Viva la punk! vol.6

GBH slavi 30 godina postojanja

Jedna od najvećih punk grupa u sklopu svoje turneje posjetit će i Ljubljanu i Zagreb

Punk rock legende GBH osnovani su 1979. u Birminghamu. Već sa svojim prvim singlovima No Survivors i Give Me Fire se probijaju na Top Of The UK Charts i odmah dobivaju veliku pažnju svojim specifičnim hard core punk rock zvukom i ekscentričnim punk imageom. Prvi album City Baby Attacked By Rats izlazi 1982. i GBH odmah dovodi do vrha punk scene rame uz rame uz The Exploited. Album City Baby Attacked By Rats i njegov nastavak iz 1983. City Baby Revenge danas slove za punk klasike.

Kroz godine GBH izdaju cijeli niz albuma, pune dvorane po cijelom svijetu, pjevač Colin postaje ikona punk scene, a njihov logo se nalazi na gotovo svakoj kožnoj jakni punkera širom svijeta. Zahvaljujući svojoj beskompromisnosti i originalnosti postaju jedan od najvećih punk rock bendova druge generacije uz The Exploited, Dead Kennedys i UK Subs.

Zbog svojeg koketiranja sa metal zvukom cijela moderna metal scena navodi GBH za jedne od svojih uzora pa tako i Sepultura, Metallica, Nirvana, Slayer (obradili pjesmu Sick Boy), ... Zanimljivo je da su GBH jedna od rijetkih grupa koja je opstala u originalnoj postavi od samog početka što je vjerojatno jedna od tajni njihovog uspjeha.

Ove godine, kada slave trideset godina postojanja u sklopu svoje europske turneje posjetiti i Ljubljanu gdje će u nedjelju 22. studenog svirati u Gala Hali na Metelkovoj, a u Zagrebu će u utorak 24. studenog održati koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. U Zagrebu će kao predgrupe nastupiti zagrebački old school punk rockeri Eksodus (sviraju i u Ljubljani), zagrebački punkeri No More Idols i čakovečki anarho punkeri Bakterije, tako da će ovaj koncert biti prava poslastica za ljubitelje punk rocka. Koncert će započeti u 20 sati, a cijena ulaznice će iznositi  90 Kn u pretprodaji i 100 Kn na ulazu.

Pretprodaja ( 90 Kn): Boogaloo -  Ulica grada Vukovara 68, Kovač - Masarykova 14, Aždaja Boutique - Gajeva 17, Dirty Old Shop - Tratinska 22, Punkt 13 - Ilica 24, Planet Music - Ilica 37 (na ulazu 100 Kn).

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

19.11.2009. 14:24:11
http://metro-portal.hr/gbh-slavi-30-godina-postojanja/26814/