Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2010. 23:10:42
SUDSKA ODLUKA

Gasi se vaterpolski klub POŠK iz Splita

POŠK je prije 11 godina bio europski prvak, a sada se gasi zbog nemogućnosti financijskog poslovanja i blokade računa

(Shutterstock/ilustracija)

Vaterpolski klub POŠK iz Splita, koji je 1999. godine osvojio titulu europskog prvaka, najavio je svoje gašenje zbog odluke sudskog tijela koja onemogućuje daljnje financijsko poslovanje ovog kluba.

U priopćenju kluba navodi se kako će se žurno sazvati izvanredna skupština VK POŠK na kojoj će Uprava kluba podnijeti prijedlog članovima kluba za stečajni postupak a samim time i za gašenje kluba.

Pojašnjava se da je račun VK POŠK godinama u višemilijunskoj blokadi, te se poslovanje odvijalo preko Udruge za promicanje ekologije i športa POŠK-ZENTA.

"Hrvatsko pravosuđe donijelo je, za sada, nepravomoćnu odluku kojom se blokira žiro račun Udruge do okončanja parničnog postupka, a koji bi mogao potrajati godinama, zbog navodnog dugovanja jednom svom bivšem igraču koji seže iz 2001. godine. Sud provodi ovršni postupak odnosno blokadu računa Udruge preko koje POŠK posluje. S obzirom da nam je onemogućen daljnji rad primorani smo donijeti ovakvu odluku", navodi se u priopćenju u kojem se izvješćuje o gašenju VK POŠK.

Napominje se kako je sudska odluka o blokadi računa Udruge preko koje je poslovao POŠK presedan kojim se dovodi u pitanje niz sportskih klubova koji posluju na isti način.

Naglašava se da su u tijeku pregovori s Hrvatskim vaterpolskim savezom kako bi se izborilo pravo za registriranje novog vaterpolo kluba kojem bi se omogućilo sudjelovanje u regionalnoj vaterpolo ligi. (hina/metro-portal)

04.05.2010. 23:10:42
http://metro-portal.hr/gasi-se-vaterpolski-klub-posk-iz-splita/39299/