Metro-portal.hr

objavljeno 25.03.2011. 14:27:01
SLABA PRODAJA

Gasi se SportPlus, postat će prilog Novog lista

Dnevne sportske novine SportPlus danas su izašle posljednji put, a kako je najavljeno, uskoro će se početi tiskati kao istoimeni sportski prilog Novoga lista

Fotografija vijesti

Prvi broj SportPlusa izašao je 3. prosinca 2009. u nakladi "Nove revije", tvrtke u stopostotnom vlasništvu Novoga lista. Direktor "Nove revije" Igor Vranić izjavio je za Hinu da su se za gašenje morali odlučiti jer "nisu vremena za takvu vrstu ulaganja", dodavši da je broj prodanih primjeraka bio nedovoljan za nastavak poslovanja.

Najavio je da bi SportPlus kao prilog matičnog Novoga lista trebao biti na kioscima 11. travnja, s novim dizajnerskim i grafičkim rješenjima, na 24 stranice. Tako ćemo pokušati sačuvati stvoreni brend i skupinu mladih i kvalitetnih novinara koji su radili u SportPlusu, rekao je.

Dodao je da će okosnicu priloga činiti sportska redakcija Novog lista, stalni zaposlenici SportPlusa i desetak honorarnih suradnika. Na upit o plaćama, Vranić je rekao da Nova revija dijelu radnika, uglavnom onima koji su morali otići još prije oko dva mjeseca, duguje nekoliko plaća te da će im one, prema zakonskim obvezama nakladnika, biti isplaćene, ali da ne može reći kada će to točno biti. U SportPlusu potkraj prošle godine bilo je oko 65 zaposlenih, od kojih je 30-ak ostalo bez posla još prije oko dva mjeseca.

25.03.2011. 14:27:01
http://metro-portal.hr/gasi-se-sportplus-postat-ce-prilog-novog-lista/56944/