Metro-portal.hr

objavljeno 24.01.2023. 11:00:00
PODACI

Garmin Fitness podaci za 2022

Iako su se svakodnevne rutine promijenile, korisnici Garmina su pronašli način da nastave sa svojim planovima vježbanja.

Pandemiju smo pobijedili...
Pandemiju smo pobijedili... (Arhiva)

Godina je počela snažno u Garminu, pripremili smo fitness izvješće iz Garmin Connect aplikacije.

Na prvu podaci iz Garmin Connect aplikacije izgledaju kao i proteklih godina - s brojem aktivnosti zabilježenih u svakoj glavnoj kategoriji, uključujući trčanje i vožnju biciklom, koje su znatno porasle.

Dublji pogled na podatke pokazuje drugu priču o posvećivanju i predanosti Garmin korisnika diljem svijeta. Uz vjerojatno manje vremena za jutarnje trčanje i šetanje za vrijeme ručka u blizini kućnog ureda, podaci pokazuju povratak na kondicijske treninge kao prije pandemije - uz snažan rast aktivnosti u zatvorenom prostoru koje se ne mogu izvoditi kod kuće, uključujući plivanje u zatvorenom, penjanje po stijenama i aktivnosti u teretani kao što su HIIT vježbe. U međuvremenu, čini se da su se stabilizirale vježbe kod kuće, poput joge i vožnje bicikla u zatvorenom, koje su porasle tijekom pandemije.

Evo aktivnosti kojih se doista niste mogli zasititi u 2022.

Za ljubitelje teretane:

Aktivnosti treninga snage prosale su za 20% u odnosu na 2021., što je posebno impresivno s obzirom na to da je za mnoge 2022. bila godina kada su češće odlazili u ured nakon pandemije.

2022. je također bila prva puna godina u kojoj je Garmin HIIT profil aktivnosti bio dostupan na kompatibilnim satovima. Budući da je uveden sredinom 2021., nije baš fer navoditi postotke promjena, ali dovoljno je reći da volite HIIT funkciju.

Za bicikliste:

Ono što je vrijedno pažnje su vrste biciklizma koje stvarno uzimaju maha. Ispostavilo se da vi koji se vozite po cestama i šljunku stvarno jako udarate. Postoci cestovnih biciklista porasli su za 8%, a biciklisti na šljunku dovršili su nevjerojatnih 40% više aktivnosti nego 2021.

Za trkače:

Bez obzira na to što se još događa - poput povratka u ured - korisnici Garmina pronaći će način da se prišuljaju trčanju. Stoga se stvarno ne bismo trebali iznenaditi da su se aktivnosti trčanja, na traci za trčanje, ove godine povećale za 13%, a aktivnosti trčanja u zatvorenom za 17%.

No, to ne znači da su svi ostali unutra. Postoci trčanja na stazi su se više nego udvostručili.

Za triatlonce:

Povratak u normalu - ili barem neku verziju normale - donio je povratak osobnih triatlona i popratno uzbuđenje stvarnog natjecanja. Garmin triatlonski satovi opremljeni su profilom za više sportova, mogućnošću sportskog prijelaza, praćenjem podataka o plivanju u bazenu, izdržljivošću u stvarnom vremenu, kompatibilnošću s Edge biciklističkim računalima i još mnogo, mnogo više - sve vam to pomaže da dok trčite, vozite bicikl i plivate uspijete na putu do svog sljedećeg osobnog rekorda.

Za Wellness Gurue:  

Garmin je odavno poznat po svojoj zajednici predanih trkača, biciklista i triatlonaca, ali s toliko profila aktivnosti dostupnih na Garmin pametnim satovima, naši su proizvodi savršeni za ljude na svim razinama tjelesne spremnosti. Ako ste intenzivan sportaš, također je dobra ideja promijeniti stvari s vremena na vrijeme za optimalan trening. Korisnici Garmina ove su godine povećali broj aktivnosti u raznim aktivnostima koje su više orijentirane na dobrobit, uključujući eliptični trening (porast od 15%), penjanje uz stepenice (porast za 24%), pilates (porast za 38%) i vježbanje disanja (porast za 28%).

Za plivače:  

Aktivnosti kružnog plivanja porasle su 2022. za 34%, a plivanje za 13%. Bez obzira na to je li vaš odabir bazen u vašoj lokalnoj teretani ili otvorene vode, korištenje personaliziranih podataka na vašem kompatibilnom satu može pomoći u poboljšanju vaše forme i vremena. A za vas koji plivate u svrhu pripreme za triatlon, imamo podatke koji mogu pomoći u tome.

Za ronioce:

Svaki ronilac mora znati svoje granice kako bi se mogao sigurno vratiti na površinu. Sa šest načina ronjenja na izbor, ronjenje s jednim plinom je najpopularnije i zabilježilo je najveći rast u 2022., porast od 76%.

Za penjače:

Aktivnosti penjanja po stijenama porasle su za 17%, a Zapadna Europa prednjači s 32% više aktivnosti penjanja na stijene nego prošle godine.

Za ljubitelje vode:

Korisnici Garmina sve više izlaze na vodu. Globalni postotak aktivnosti jedrenja porastao je za 39%, a slijede ga surfanje s porastom od 35% i vožnja brodom za 13%.

Za entuzijaste zimskih sportova:  

Aktivnosti skijanja i snowboardinga u odmaralištima porasle su za 143%. Sve više aktivnosti pogodnih za pandemiju nastavilo je također rasti, s 14% više zabilježenih aktivnosti nordijskog skijanja i 7% više alpskog skijanja i snowboardinga.

Za gamere:

Zabilježeno je 35% više esport aktivnosti u 2022. nego 2021.

Ljubitelji Garmina nastavljajte pobjeđivati - u međuvremenu, koristite tehnologiju koju smo izgradili. Jedva čekamo da vidimo kako postižete nove ciljeve u 2023., a imamo i nekoliko trikova u rukavu (ili na zapešćima). 

24.01.2023. 11:00:00
http://metro-portal.hr/garmin-fitness-podaci-za-2022/140858/