Metro-portal.hr

objavljeno 06.07.2010. 11:41:05
CRNE ZVIJEZDE

Gana svojim reprezentativcima priredila veličanstven doček

Karnevalska atmosfera i tisuće navijača dočekalo je nogometnu reprezentaciju Gane nakon SP-a u Južnoj Africi

Gana
Gana (Getty Images)

Tisuće oduševljenih navijača dočekalo je nogometnu reprezentaciju Gane na povratku kući sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici gdje su "crne zvijezde" plasmanom u četvrtfinale ostvarile najveći uspjeh u svojoj povijesti, te postale tek treća afrička reprezentacija koja je stigla među osam najboljih na svijetu, nakon Kameruna 1990. i Senegala 2002.

Gana je imala veliku priliku postati i prva afrička reprezentacija koja će zaigrati u polufinalu, ali je Asamoah Gyan promašio 11-erac u posljednjoj minuti produžetaka kojim je mogao donijeti pobjedu protiv Urugvaja.

"Zvijezde su se galantno borile i učinile ponosnom ne samo Ganu, već čitav afrički kontinent", izjavila je 53- godišnja Felicia Acheampong koja se našla u mnoštvu oduševljenih navijača među kojima su mnogi bili ogrnuti ganskim zastavama.

Ganske reprezentativce u zračnoj je luci dočekala karnevalska atmosfera, navijači su svoje junake dočekali zaglušujućom bukom vuvuzela, bubnjeva i pjesmom.

"Napravili smo najbolje što smo mogli za Ganu i Afriku, ali sreća nije bila na našoj strani. Nisam prorok, ali želio bih reći da ćemo se kvalificirati za SP 2014. A tada ćemo biti spremni na borbu za naslov prvaka", rekao je kapetan ganske reprezentacije Stephen Appiah na crvenom tepihu u zračnoj luci.(hina/metro-portal)

06.07.2010. 11:41:05
http://metro-portal.hr/gana-svojim-reprezentativcima-priredila-velicanstven-docek/44027/