Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2011. 21:42:28
ČELNICI EU PORUČILI

Gadafi mora smjesta otići

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izjavio je nakon završetka izvanrednog summita EU-a da Muamer Gadafi mora odmah otići

Fotografija vijesti

"Želim biti jasan, imamo režim koji se okrenuo protiv vlastita naroda koji se ustao za slobodu. Sada nije problem za dvosmislenosti, problem se zove Gadafi i on mora otići. To je jednoglasna odluka Europskog vijeća", izjavio je Barroso na konferenciji za novinare, prenosi Hina.

Barroso je rekao da EU podupire demokratsku transformaciju i izgradnju institucija u Libiji i da je spreman pomoći zemljama južnog Sredozemlja kako bi one postigle održivi gospodarski rast.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy također je rekao da Gadafi odmah otići. "Sadašnje vodstvo mora odmah otići, svih 27 čelnika to su rekli jasno i glasno", rekao je Van Rompuy dodajući da je zemlja "došla na rub građanskog rata".

I talijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je bio vrlo blizak s Gadafijem, rekao je da on više ne može biti sugovornik međunarodne zajednice, ali da sumnja da će Gadafi sam otići s vlasti. "Gadafi nije više sugovornik ni međunarodnoj zajednici ni Italiji", rekao je Berlusconi dodajući da se Gadafi boji procesa pred Međunarodnim sudom pravde i da stoga neće otići.

11.03.2011. 21:42:28
http://metro-portal.hr/gadafi-mora-smjesta-otici/56381/