Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2011. 08:42:00
JOŠ SE DRŽI

Gadafi je živ, NATO ga nije uspio likvidirati

Gadafi se nije pojavio u javnosti otkako je 30. travnja u zračnom udaru na rezidenciju Bab al-Aziziju ubijen njegov najmlađi sin i troje unučadi

Moamer Gadafi
Moamer Gadafi (YouTube)

Libijska državna televizija prikazala je u srijedu kasno navečer Moamera Gadafija na sastanku s plemenskim vođama u hotelu u Tripoliju, čime su okončane sumnje o njegovoj sudbini nakon napada NATO-a na njegovu rezidenciju u glavnom libijskom gradu prije dva tjedna.

Gadafi se, naime, nije pojavio u javnosti otkako je 30. travnja u zračnom udaru na rezidenciju Bab al-Aziziju ubijen njegov najmlađi sin i troje unučadi.

"Mi poručujemo svijetu: 'Ovo su predstavnici libijskih plemena'", rekao je Gadafi, gledajući prema svojim gostima i imenujući neke od njih.

Iza Gadafijevih leđa mogao se primjetiti veliki televizijski ekran na kojem je išao prilog televizije Al-Džazire. Zumiranjem su novinari utvrdili da je u kutu ekrana datum 11. svibnja.

Strani novinari smješteni u tom hotelu kažu da se dio zgrade bio zatvoren tijekom održavanja toga sastanka i oni nisu vidjeli Gadafija, što je u suprotnosti s njegovim ranijim pompoznim ulascima na glavna vrata s cijelom svitom iza sebe. Ranije tijekom dana libijski ustanici nanijeli su mu težak poraz osvajanjem zračne luke u opkoljenoj Misrati.

12.05.2011. 08:42:00
http://metro-portal.hr/gadafi-je-ziv-nato-ga-nije-uspio-likvidirati/58753/