Metro-portal.hr

objavljeno 24.02.2011. 11:50:00
BIVŠI MINISTAR TVRDI

Gadafi će počiniti samoubojstvo poput Hitlera

Bivši libijski ministar pravosuđa Mustafa Abdel Džalil rekao je da će libijski čelnik Moamer Gadafi, suočen s pobunom u zemlji, počiniti samoubojstvo poput Adolfa Hitlera

"Gadafijevi dani su odbrojani. On će postupiti poput Hitlera i ubiti se", rekao je u razgovoru za švedski list Expressen u broju od četvrtka bivši ministar koji je odstupio prosvjedujući "protiv pretjerane primjene sile prema prosvjednicima". U srijedu je u ekskluzivnom razgovoru objavljenom i na internet stranicama lista bivši ministar rekao da ima dokaze da je Gadafi naredio atentat u Lockerbieu, prenosi Hina. 

U atentatu na Boeing 747 PanAma iznad Lockerbieja u Škotskoj 21. prosinca 1988., za koji je 2001. osuđen Libijac Abdelbaset al-Megrahi, poginulo je 270 ljudi, uglavnom Amerikanaca. Bivši ministar je rekao da se radi o podacima u koje je sto posto siguran.

On je pozvao libijske diplomate da podrže pobunu. "Sada je vrijeme da se svi diplomati u Švedskoj i u cijelom svijetu distanciraju od tog režima. Neka ostanu na svojim funkcijama i istaknu da su na strani naroda", rekao je Mustafa Abdel Džalil. Mustafa Abdel Džalil je više puta kritizirao režim i tražio istragu o masakru u zatvoru Abu Salim 1996. u kojem je navodno ubijeno 1.200 ljudi.

24.02.2011. 11:50:00
http://metro-portal.hr/gadafi-ce-pociniti-samoubojstvo-poput-hitlera/55750/