Metro-portal.hr

objavljeno 24.03.2010. 13:45:13
BACK TO THE ROOTS

Fusion-jazz bubnjar Billy Cobham u Lisinskom

Billy Cobham će publiku s upravo objavljenim albumom "Palindrome" povesti na svojevrsno putovanje kroz brojne utjecaje i glazbene ugođaje

(Lisinski)

Zagrebački koncert jednog od najznačajnijih fusion-jazz bubnjara današnjice koji se u novoj postavi, svježim aranžmanima i s jednakim entuzijazmom vraća svojim glazbenim korjenima održat će se u KD Vatroslava Lisinskog 2. svibnja u 20 sati.

Opće priznat kao najznačajniji bubnjar fusiona čiji se utjecaj širi daleko izvan granica jazza, Billy Cobham svojom je eksplozivnom tehnikom i inventivnim pristupom glazbi ostavio pečat na najznačajnijim izdanjima fusion žanra, uključujući pionirske napore Miles Davisa i Mahavishnu Orchestra, ne bi li svoju kreativnost nastavio izražavati i danas kroz brojne samostalne projekte.

Objedinjujući jazz virtuoznost, plesnu ritmičnost, rock energičnost i konceptualnu dalekovidnost, Billy Cobham strši kao rijedak primjer svestranog umjetnika čiji je šaroliki opus postao obvezna glazbena lektira čak i za one koji nisu poklonici jazz literature.  

Billy Cobham će publiku s upravo objavljenim albumom "Palindrome" (Multimedia Concepts; 2010) povesti na svojevrsno putovanje kroz brojne utjecaje i glazbene ugođaje svog umjetničkog svijeta, te dokazati da mu niti nakon 40 godina sviranja ne nedostaje elana.

U sklopu "Palindrome" turneje (koja je započela nastupom u legendarnom londoskom jazz klubu "Ronnie Scott's" u veljači ove godine), u Zagreb dolazi sa šesteročlanom postavom vrsnih međunarodno priznatih glazbenika: Jean-Marie Ecay - gitare, Christophe Cravero - klavijature i violina, Camelia Ben Naceur - klavijature, Fifi Chayeb - bas, Junior Gill - Steel pan/KAT Mallets.

"Back to the Roots" najbolji je opis ovog koncerta obzirom da Cobham u sklopu "Palindrome" turneje nudi ono najbolje od vlastitog, nanovo interpretiranog opusa. To predstavlja svojevrstan povratak korjenima u kojem se začini jazza, world-musica, funka i latino-američke glazbe objedinjuju u bogatu glazbenu zakusku koja nije rezervirana samo za sladokusce, već je namjenjena svima koji žele uživati u iznimnom glazbenom stvaralaštvu.

Cijena ulaznica iznosi 250, 290 i 330 kuna, a pretprodaja kreće od ponedjeljka 22. ožujka.

24.03.2010. 13:45:13
http://metro-portal.hr/fusion-jazz-bubnjar-billy-cobham-u-lisinskom/36250/