Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2008. 01:22:45

Fumić: Bio sam grub prema Crkvi

Kardinal Josip Bozanić na susretu s predstavnicima medija pozvao je Državno odvjetništvo da reagira na optužbe protiv Katoličke crkve koje su pljuštale s komemoracije u Jasenovcu.

- Što se tiče onoga što je tamo rečeno i poruka koje su odaslane, mislim da je to dovoljno materijala za Državno odvjetništvo i očekujemo da ono proradi - rekao je zagrebački nadbiskup misleći pritom prvenstveno na izjave Ivana Fumića.

Pretjerane izjavePredsjednik Vlade Ivo Sanader jučer je rekao kako je izjava Ivana Fumića u Jasenovcu, po kojoj je ‘Crkva bastion ustaštva’, apsolutno neprimjerena i pretjerana.  

Nakon što je čuo oštru reakciju kardinala Josipa Bozanića i poziv DORH-u zbog vrijeđanja Crkve u Jasenovcu, Ivan Fumić se pred televizijskim kamerama počeo braniti da nikoga nije osobno povrijedio, a da za DORH-om nema potrebe jer nema verbalnog delikta.

-  Kada sam govorio da je Crkva bastion, možda je to stvaro grubo rečeno. Vjerujem da se moglo reći i na bolji način, ali sam htio potaknuti da vrh Katoličke crkve dođe u Jasenovac i da te dvojbe oko žrtava skinemo zauvijek s dnevnog reda - rekao je Fumić nakon Bozanićevog poziva DORH-u. Fumić je također naglasio da nikoga svojim izjavama u Jasenovcu nije želio uvrijediti. (METRO) 

02.05.2008. 01:22:45
http://metro-portal.hr/fumic-bio-sam-grub-prema-crkvi/6619/