Metro-portal.hr

objavljeno 26.03.2013. 12:27:13
LOVA DO KROVA

Fuele Hrvatskoj obećaje 655 milijuna eura u prvih pola godina

Povjerenik Štefan Fuele kaže da mu je iznimno drago što je Hrvatska ispunila sve uvjete za pristupanje Uniji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)

Povjerenik EU, češki diplomat Štefan Fuele, rekao je članovima Vlade kako je priča o Hrvatskoj priča o uspjehu i kako je Hrvatska pokazala odlučnost i da je kroz puno godina napornog rada uspjela doći do cilja. Naglasio je kako je Hrvatska bila pod 'posebnom prismotrom, u posebnom režimu u kojem je osobita pozornost bila posvećena trima najtežim poglavljima te da je pred nju još nedavno postavljeno 10 zadaća koje je sve ispunila'.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, otvarajući posebnu sjednicu na kojoj je sudjelovao Fuele, rekao je da ovo nije kraj priče za Hrvatsku, nego je riječ o 'kraju početka'. 'Bilo bi slavodobitno reći da je posao završen - završen je ovaj dio posla, ovo je kraj početka', kazao je premijer.

Milanović je objavio da je ambicija ove Vlade da do kraja njezinog mandata uđemo u Schengen. Dodao je kako je Hrvatska prošla dosad neviđeni 'screening', ali da joj je to bilo od koristi i naveo kako iduće dvije i pol godine preostaje obaviti još puno toga kako bi uspješno ušla u schengenski prostor.

Ono što Hrvate iscrpljene krizom najviše zanima kod pristupanja EU jest novac a Fuele je rekao da strukturni fondovi pružaju veliku priliku Hrvatskoj da se izvuče iz recesije. 'Hrvatskoj će na raspolaganju biti 655 milijuna eura u prvih šest mjeseci kada uđe u EU. To su prilike koje se trebaju iskoristiti', naglasio je dodavši da je Hrvatska odličan primjer zemljama u regiji.

26.03.2013. 12:27:13
http://metro-portal.hr/fuele-hrvatskoj-obecaje-655-milijuna-eura-u-prvih-pola-godina/77253/