Metro-portal.hr

objavljeno 04.10.2013. 08:31:00
CLUBBING

Freilauf meets Kontrapunkt u Mastersu

Kultni programi Freilauf i Kontrapunkt u Masters dovode 4 izvođača koji brišu granice glazbe

Cro-Magnon spajaju nespojivo
Cro-Magnon spajaju nespojivo (Arhiva)

Kultni zagrebački klupski programi Freilauf i Kontrapunkt udružili su svoje snage kako bi izbrisali granice glazbe i složili poseban line-up 7. kolovoza 2013. na Freilauf meets Kontrapunkt večeri u intimnoj atmosferi kluba Masters. Bogatim line-upom slave moć glazbe i njenog razvoja koji je ujedinio sve poklonike raznovrsnog i dobrog zvuka u jedno.

Slaveći tako borbu protiv glazbene uniformiranosti organizatori miješaju gotovo nespojive zvukove, a u goste dolazi japanski trio Cro-Magnon koji miješaju funk energiju, toplinu soula, jazz egzibicije i rock nesputanost. Iz zemlje izlazećeg sunca dolazi i DJ Mitsu the Beats koji miksa ritmove hip-hopa i jazza, te Masaya Fantasista i Wassupski koji vrte sve, od jazza do techna.

Uz njih nastupaju i živa house/techno legenda Boo Williams, a večer zatvaraju oci oba programa, Jogarde i Eddy Ramich, koji će se susresti leđa o leđa kada će vam dati sve od sebe i podsjetiti vas zašto su Freilauf i Kontrapunkt zaslužili kultni status. Početak je u 20 sati, a ulaznica je 100 kuna i kupuje se na ulazu u klub Masters.

CRO-MAGNON (Jazzy Sport, Japan)

Članovi ovog nevjerojatno energičnog i zabavnog trija su svi redom zaljubljenici u avanture i ekstremne sportove, a upravo je trenutak iznenađenja i neustrašivost ono što ih izdvaja iz mase drugih instrumentalnih sastava. Prije svega eklektični, uspjevaju inteligentnim, a opet party pristupom crnoj glazbi, ponekad i iznenadnim rock ispadima, dovesti do delirija i najzahtjevniju publiku, te dići i pospance na noge. Funk energija, toplina soula, jazz egzibicije, rock nesputanost jest Cro-Magnon. Svirat će unplugged kao nekad na MTV-u za mali broj sretnika.



BOO WILLIAMS (Relief / Rush Hour, Chicago)

Od 1981. godine formira među ostalima zvuk grada Chicagam, prvenstveno kao DJ u ranim devedesetima, a kasnije i producent, gradeći scenu zajedno s kultnim house producentom Glenn Undergroundom. Boo Williams je živa house/techno legenda smještena u ovu malu intimnu priču.

MASAYA FANTASISTA & WASSUPSKI (Jazzy Sport, Japan)

Masaya Fantasista je glava autentičnog i zvukovno prepoznatljivog "Jazzy Sport" tima. Rođen u Poljskoj, odmalena se posvetio klavirskim lekcijama, a zahvaljujući roditeljima, prva glazba koja je utjecala na njega bio je jazz. Usljedila je fasciniranost hip hop-om, radi njegove bliskosti s korijenima crne glazbe, a rezultat je Masayina danas impresivna zbirka starih vinila, ne samo jazz, već i funk, Latin, Afro izdanja. Kroz rad za "File Records", label posvećen izvornoj plesnoj i street glazbi , upoznao je svog današnjeg partnera Taro "Wassupski" Kesena, te nastaje klupski program i projekt "Breakthrough" te sviraju sve od A-Ž od jazza do techna.

DJ MITSU THE BEATS (Jazzy Sport, Japan)

Japan ima dugu tradiciju talentiranih beat makera, a među njima su DJ Krush, DJ Honda, Muro ili pak Kentaro. U zadnjih par godina njima se definitivno pridružio i DJ Mitsu the Beats. Otkad je izdao downtempo, hip-hop, jazz album 'A New Awakening' i potpisao za Jazzy Sport, našao se pod povećalom likova poput Pete Rocka, Jazzy Jeffa, Gilles Petersona ili pak DJ Spinnea te remiksirao za etikete poput Blue Notea, Ubiquity i Universal. DJ Mitsu the Beats u Zagreb dolazi kao mjerodavno i veliko ime u zemlji izlazećeg sunca i šire.

JOGARDE & EDDY RAMICH (Freilauf meets Kontrapunkt, Zagreb)

Jogarde i Eddy Ramich zagonetni su kolektiv brendiranih DJ-a, renomirani producenti, besprofitni organizatori klupskih večeri i rezidentni kultnih klubskih programa. Jogarde je začetnik Freilaufa kojem je namjera da ljude opusti na plesnom podiju i omogući im da provedu nekoliko sati uživajući samo u glazbi. Kontrapunktov Eddy Ramich strastveni je promotor koji uvijek inzistira na svježini u glazbi, istražuje nove žanrove, miješa house, dubstep i jazz zvuke kako bi podario novo glazbeno iskustvo.

Facebook event:

04.10.2013. 08:31:00
http://metro-portal.hr/freilauf-meets-kontrapunkt-u-mastersu/80849/