Metro-portal.hr

objavljeno 02.03.2011. 20:05:57
TERMINAL 2

Frankfurt: Naoružani napadač ubio dvojicu američkih vojnika

Incident je pod istragom i za sada nije jasno je li povezan s terorizmom

Zračna luka Frankfurt
Zračna luka Frankfurt (Wikipedia)

Naoružani napadač pucao je u srijedu na američki vojni autobus u zračnoj luci u Frankfurtu, usmrtivši dvojicu vojnika a dvojicu teško ranivši, prije nego što je uhićen, objavila je policija, prensoi Hina. Do napada je došlo dok je autobus stajao izvan Terminala 2 u zračnoj luci, rekao je glasnogovornik frankfurtske policije Manfred Fuelhardt.

Američki vojnici nisu bili stacionirani u Njemačkoj već su bili u transportu, a čini se da je napadač bio u autobusu kada je počeo pucati, rekao je jedan američki dužnosnik za ABC News Njemačka policija uhitila je 21-godišnjeg osumnjičenika, objavivši da je s Kosova.

Incident je pod istragom i za sada nije jasno je li povezan s terorizmom, navodi ABC News. Ministar unutarnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi izjavio je da je njemačka policija identificirala uhićenog kao Arifa Uka, kosovskog građana iz Mitrovice. "To je frapantan i tragičan događaj. Pokušavamo saznati je li to bilo organizirano i kakva je bila priroda toga napada", rekao je Rexhepi, prenosi ABC News.

02.03.2011. 20:05:57
http://metro-portal.hr/frankfurt-naoruzani-napadac-ubio-dvojicu-americkih-vojnika/56035/