Metro-portal.hr

objavljeno 27.01.2014. 09:45:00
BOX OFFICE

Frankenstein ipak nije oživio

Pokušaj pretvaranja klasične horor priče u novovalovsku akcijsku fantasy slikovnicu u stilu "Underworlda" neslavno se proveo na otvaranju

Frankenstein je razočarao na blagajnama
Frankenstein je razočarao na blagajnama (Arhiva)

Miran vikend u američkim kinima nije uspjela poremetiti čak niti nova verzija priče o Frankensteinu pod naslovom „Ja, Frankenstein". Ovaj pokušaj pretvaranja klasične horor priče u novovalovsku akcijsku fantasy slikovnicu u stilu "Underworlda" neslavno se proveo na otvaranju, sa svega 8,2 milijuna prihoda čak nije uspio ući niti među prvih pet.

Tako je većina filmova zadržala istu poziciju kao i prošloga vikenda, pri čemu ipak nešto više razloga za zadovoljstvo imaju oni s nominacijama za Oscara, kao što su „Američki varalice" i „Vuk s Wall Streeta" koji bilježe manje padove gledanosti od ostalih filmova.

Podbačaj filma "Ja, Frankenstein"  ostavio je zraka komediji s Kevinom Hartom i Ice Cubom koja je ostala na vrhu box officea sa 21,1 milijunom dolara. Na drugom je mjestu ratna drama s Markom Wahlbergom „Lone Survivor" koji se približava cifri od 100 milijuna dolara, a sjajan posao i dalje radi crtić „Snježno kraljevstvo", mnogo bolji od konkurentskog „The Nut Job".

Cijeli izvještaj iz američkih kina možete pronaći na portalu Nemilosrdni gadovi.

27.01.2014. 09:45:00
http://metro-portal.hr/frankenstein-ipak-nije-ozivio/82925/