Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2017. 12:44:00
BRAVO

Francuska zabranila uzgajanje dupina i kitova u zatočeništvu

Vlada je također zabranila držanje u zatočeništvu svih kitova, dupina i pliskavica, osim orki i dobrih dupina koji se već nalaze u zatočeništvu

Nema više uzgajanja
Nema više uzgajanja (Arhiva)

Francuska je zabranila uzgajanje dupina i kitova ubojica u zatočeništvu, a aktivisti za prava životinja taj su potez nazvali velikom pobjedom, javlja u nedjelju BBC.

Vlada je također zabranila držanje u zatočeništvu svih kitova, dupina i pliskavica, osim orki i dobrih dupina koji se već nalaze u zatočeništvu.

Udruga francuskih zooloških vrtova požalila se da se nitko nije s njom konzultirao glede te zabrane. Međutim, aktivisti za zaštitu životinja kažu da ova odluka predstavlja "povijesni napredak Francuske".

Ova zabrana trebala bi na kraju dovesti do okončanja "morskih cirkusa" u zemlji, navodi se u zajedničkom priopćenju pet skupina za očuvanje životinjskog svijeta.

Ministrica okoliša Segolene Royal prvo je potpisala jednu verziju zakona u srijedu, ali je odlučila još više pooštriti pravila i u potpunosti zabraniti uzgoj u zatočeništvu nakon što je otkrila da su u akvarijima "neke životinje drogirane", izjavilo je ministarstvo za agenciju AFP.

Nova pravila također zabranjuju izravan kontakt između životinja i publike, uključujući plivanje s dupinima, i propisuje da bazeni u kojima se nalaze životinje moraju biti puno veći.

07.05.2017. 12:44:00
http://metro-portal.hr/francuska-zabranila-uzgajanje-dupina-i-kitova-u-zatocenistvu/104771/