Metro-portal.hr

objavljeno 04.11.2010. 16:50:00
QUAI D'ORSAY

Francuska pozdravila dolazak Borisa Tadića u Vukovar

"Susret (Tadića i Josipovića) pridonosi smiravanju i pomirenju zemalja balkanske regije", smatra Bernard Valero iz francuskog Ministarstva vanjskih poslova

Boris Tadić i Ivo Josipović
Boris Tadić i Ivo Josipović (Vlado Kos/CROPIX)

Francusko ministarstvo vanjskih poslova pozdravilo je u četvrtak susret hrvatskog i srbijanskog predsjednika u Vukovaru, "gradu mučeniku koji je razorila jugoslavenska armija".

"Francuska pozdravlja susret dvojice predsjednika, taj susret pridonosi smiravanju i pomirenju zemalja balkanske regije. Jačanje suradnje između Hrvatske i Srbije ključni je element regionalne stabilnosti i ide u prilog njihova približavanja Europskoj uniji. Francuska potvrđuje svoju punu potporu europskoj perspektivi tih zemalja", rekao je Bernard Valero, glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova, prema transkriptu koje je objavljen na stranici Quai d'Orsaya.

Valero je rekao da se dvojica predsjednika susreću u Vukovoru, gradu mučeniku koji je razorila jugoslavenska armija, te da će se pokloniti na Ovčari i u Paulin Dvoru.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić u nazočnosti hrvatskog predsjednika Ive Josipovića položio je u četvrtak vijenac kod spomenika žrtvama pokolja na Ovčari, gdje je u studenom 1991. ubijeno i u masovnoj grobnici pokopano 200 branitelja i civila. Dvojica predsjednika će nakon toga to učiniti i u Paulin Dvoru, gdje je je u prosincu 1991. ubijeno 18 osoba srpske i jedna mađarske nacionalnosti. (hina/metro-portal)

04.11.2010. 16:50:00
http://metro-portal.hr/francuska-pozdravila-dolazak-borisa-tadica-u-vukovar/50708/