Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 10:52:26
UOČI NOVIH IZBORA

Francuska poslala ozbiljno upozorenje Grčkoj

"Moramo objasniti Grcima da ako žele ostati u eurozoni, ne mogu glasovati za stranke koje će ih zapravo izbaciti iz eurozone", smatraju Francuzi

Fotografija vijesti

Žele li ostati u eurozoni, Grci se ne smiju na sljedećim izborima izjasniti za stranke koje ih tamo ne žele, rekao je šef francuske diplomacije Laurent Fabius, prenosi Hina.

"Moramo bez arogancije objasniti našim grčkim prijateljima da ako žele ostati u eurozoni, što vjerujem većina želi, ne mogu glasovati za stranke koje će ih zapravo izbaciti iz eurozone", izjavio je on na radiju Europe 1.

"To je vrlo delikatno jer im mi ne možemo davati lekcije. Istodobno, Francuska koja nije u poziciji davati lekcije, mora reći neke stvari svojim grčkim prijateljima", dodao je Laurent Fabius. "Svatko mora razumjeti da se radi o tome hoće li Grci ostati ili ne u eurozoni. Ne može se istodobno ostati u eurozoni i ne poduzeti ni najmanji napor".

Novi parlamentarni izbori održat će se u Grčkoj 17. lipnja i pripremit će ih krizna vlada koju vodi predsjednik državnog vijeća Panagiotis Pikrammenos, imenovan premijerom. Ti izbori, drugi u manje od dva mjeseca, odlučujući za zemlju nakon jačanja lijevo orijentiranih i stranaka koje osporavaju međunarodni plan štednje koji su za Grčku odredili vjerovnici zemlje.


21.05.2012. 10:52:26
http://metro-portal.hr/francuska-poslala-ozbiljno-upozorenje-grckoj/71199/